Categorii

SPT6

Descarca brosura
Producator

Instrumentul SPT-6 este in concordanta cu EP <2.9.22-1> Apparatus A. Aparatul este folosit pentru a determina timpul de inmuiere a 6 probe simultan. Probele sunt introduse in tuburi de sticla umplute cu 10 ml de mediu.

Aparatul trebuie introdus intr-o baie termostatata transparenta. Baia de apa trebuie conectata la un termostat pentru incalzirea apei la 37-39°C. Timpul de penetrare trebuie sa poata fi controlat vizual. De indata ce tija penetreaza complet supozitorul, perioada de timp este cronometrata.

Este de asemenea posibil sa atasati la SPT-6 orice aparat de testare a dezintegrarii PTZS, PTZ AUTO sau PTZ AUTO EZ. In acest caz termostatul incorporat al instrumentului este utilizat pentru incalzirea apei din baie.

Daca SPT-6 este conectat la un aparat de testare a dezintegrarii complet automat PTZ AUTO EZ, timpul de penetrare este inregistrat automat si rezultatul poate fi printat.

SPT-6 este livrat impreuna cu o baie de apa Plexiglas, potrivita pentru a fi introdusa intr-un aparat de testare a dezintegrarii tabletelor PTZ AUTO 1 – 4, 1EZ – 4EZ si PTZ S. Daca nu exista un aparat de dezintegrare, puteti utiliza un termostat extern pentru incalzirea mediului de testare din interiorul baii de apa Plexiglas.

In functie de instrumentul folosit, timpul de inmuiere poate fi detectat automat sau vizual:

1. Operare automata – se foloseste SPT-6 cu sistemul de dezintegrare a tabletelor PTZAUTO 1-4 EZ. SPT-6 cu cele 6 pozitii de testare si baia de apa este plasat in orice pozitie in interiorul PTZ AUTO EZ si conectat la sistemul electronic de detectare automata a timpului de testare. Se selecteaza procedura corespunzatoare din meniul PTZ AUTO EZ pentru a opera cu SPT-6. Se umplu tuburile de sticla cu 10 ml de apa. Se incalzeste apa la 36,5oC ± 0,5oC si se plaseaza cate un supozitor in fiecare tub. Se introduce tija de testare in fiecare proba. In acest moment timpul este controlat. Din momentul in care tija atinge fundul tubului de sticla se inregistreaza timpul de inmuiere. Daca sunt testate toate cele 6 probe se afiseaza timpul de inmuiere individual, precum si statistica. Pentru a avea un raport tiparit PTZ AUTO EZ se conecteaza la o imprimanta.

2. Operare manuala – Asezati SPT-6 in baia de apa, ce a fost umpluta si pre-incalzita prin intermediul termostatului. Observati timpul de inmuiere prin axul de penetrare.

3. Operarea semi-automata – utilizati SPT-6 impreuna cu PTZ S sau PTZ AUTO 1 – 4. Operarea este aproape identica cu cea automata. Daca SPT-6 si baia de apa sunt utilizate impreuna cu PTZ AUTO 1 – 4, operatorul va trebui sa apese tasta corespondenta pozitiei probei, a PTZ AUTO, in care tija de testare a atins fundul tubului de sticla. De indata ce toate cele 6 probe au fost inregistrate, perioada individuala de timp va fi afisata si statistica calculata. Utilizati o imprimanta ce este conectata la PTZ AUTO, pentru printarea raportului.

Daca SPT-6 este utilizat impreuna cu testerul de dezintegrare PTZ S, operatorul trebuie sa inregistreze timpul si sa calculeze orice statistica, informatiile nu vor fi printate.

Caracteristici

–          6 pozitii de testare;

–          Poate fi folosit cu aparatele de testare a dezintegrarii precum PTZ S, PTZ AUTO1-4 si PTZ AUTO 1-4EZ pentru detectare automata.

Caracteristici tehnice:

–          6 tuburi de sticla f – 5,2 mm, lungime – 140 mm;

–          6 tije de testare, fiecare cu greutate de 30 ± 0,1 g.

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, iti exprimi acordul asupra folosiri cookie-urilor. Afla mai multe!