Categorii

Sisteme cu senzor respirometric pentru analiza BOD

Descarca brosura
Producator

Senzorul respirometric este noul senzor de masura de la Velp creat pentru a realiza teste multiple de respiratie si degradare intr-o gama larga de aplicatii precum Consumul Biochimic de Oxigen (BOD),  Potentialul biochimic al metanului (BMP), teste de respiratie al solurilor, teste de biodegradabilitate a plasticului si altele.

Senzorul este capabil sa faca orice fel de studii respirometrice datorita senzorului de presiune puternic care furnizeaza rezultate in domeniul  500 – 2000 mbar.

Cu acest senzor se pot realiza atat analize aeorbe cat si anaerobe, in functie de sistemul de lucru ales.

Permite citirea rezultatelor pe display-ul senzorului, iar prin intermediul software-ului in BOD, BMP si presiune.

Senzorul transmite datele direct catre PC permitand monitorizarea in timp real a curbei de analiza. Studiile respirometrice pot dura zile sau chiar luni, dar solutia oferita de senzorul respirometric Velp asigura monitorizarea constanta a mai multor analize prin intermediul software-ului RESPIROSoft™.

Sistemele create cu acest tip de senzor se livreaza cu toate accesoriile necesare pentru a fi complet operationale de la momentul livrarii. Se livreaza cu diferite marimi si tipuri de sticle si de statii de agitare pentru a se potrivi mai multor aplicatii.

Senzorul transfera valorile automat catre cutia DataBox. Fiecare astfel de “cutie” poate primi informatii de la 48 de senzori simultan (8 sisteme cu 6 pozitii), astfel ca nu este nevoie de achizitia unei astfel de “cutii” pentru fiecare sistem respirometric achizitionat ulterior.

 

Caracteristici software RESPIROSOFT™:

– curba de analiza in timp real;

– Cele mai importante informatii sunt afisate rapid;

– monitorizarea bateriilor senzorilor;

– Metode preinstalate;

– rapoarte de test personalizate;

– comparare de rezultate;

– in functie de aplicatie, este posibila si setarea unor intervale de inregistrare diferite.

Sensorul Respirometric se poate conecta la platforma Ermes Cloud pentru a imbunatati experienta de laborator. Astfel, utilizatorul are acces de oriunde si oricand la datele inregistrare. Are loc vizualizarea in timp real a analizeor cu grafice chiar din locatii multiple de pe tableta, PC sau telefon. Utilizatorul poate seta diferite notificari in functie de necesitati, acestea pot fi transmise pe platforma si e-mail.

Caracteristici tehnice senzor respirometric:

Material constructie tehnopolimer
Numar de senzori per sistem 6
Afisaj senzori 4 digiti LED
Masurare Presiune masurata electronic
Domeniu de presiune 500-2000 mbar
Scale BOD 90, 250, 600, 999, 4000 ppm, valori mai mari dupa dilutie
Capacitate totala sticla 500 ml
Timp de prelevare date De la 2h la 48h, in functie de durata testului
Perioada de masurare 5-30 de zile
Stocarea datelor pentru BOD5 Pe senzor, in baza de date RESPIROSoft, platforma cloud Ermes
Alimentare DataBox USB/priza
Conectivitate Ermes via Wi-Fi / RESPIROSoft via USB
Putere senzor 2W
Dimensiuni senzor 50x70x70 mm
Baterie senzor CR 2430
Alimenatre statie de agitare 230V/50Hz
Dimensiuni sistem cu 6 posturi 270x300x185 mm
Greutate Senzor 80g

Statie de agitare 1 kg

Gradul de protectie CEI EN 60529 IP 54

 

Sisteme BOD cu senzor respirometric

Sistemul BOD cu senzor respirometric dezvoltat de VELP este astfel construit incat nu este necesara deschiderea usii incubatorului, eliminand astfel riscul variatiilor de temperatura in timpul incubarii. Senzorul masoara direct valoarea BOD direct in mg/l fara necesitatea unor calcule ulterioare, iar rezultatele sunt direct transmise catre PC sau in cloud.

Atat senzorul respirometric cat si incubatoarele FOC Connect pentru termostatarea probelor sunt controlate si monitorizate prin Ermes Cloud pentru controlul total ala analizei.

Sistemul este creat pentru teste de degradare aeroba pentru testarea calitatii apei. Sunt echipamentele ideale pentru BOD5, BOD7, BOD Ultimate, evaluarea efectelor dezinfectarii in determinarea BOD.

Senzorul respirometric se potriveste direct pe sticla cu proba. Masuratorile sunt disponibile pe cinci scale – 90, 250, 600, 1000 si 4000 ppm BOD. Valori mai mari pot fi masurate prin diluarea probei. Domeniul de presiune: 500-2000 mbar. Rezultatele se livreaza in BOD (mg/l) prin conversie automata sau Presiune (mbar).

Respirometric  Sensor System 6 este livrat ca pachet complet, cuprinde un sistem de agitare cu 6 pozitii si senzori BOD respirometric, sticle brune pentru proba, suport si bare de agitare. Datorita dimensiunilor sale, intr-un incubator ca FOC 200E sau FOC 200I se pot introduce 4 astfel de sisteme cu 6 pozitii.

 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, iti exprimi acordul asupra folosiri cookie-urilor. Afla mai multe!