Categorii

PTF 10E / PTF 20E

Descarca brosura
Producator

Modele PTF E,  cu un singur tambur sau doua, cu viteza fixa , sunt construite in conformitate cu USP <1216>, EP <2.9.7> si alte Farmacopee.

Unul din criteriile de testare a rezistentei mecanice a tabletelor este testarea friabilitatii si abraziunii. In timpul procesului de ambalare, transport, etc. tableta pierde din greutate. Pentru a masura pierderea, probele sunt numerotate si cantarite. Astfel ca testul de friabilitate este realizand urmand monografiile individuale ale Farmacopeei relevante. La incheiere, probele trebuie desprafuite si recantarite. Diferenta dintre greutatea initiala si dupa testare este determinata ca friabilitate; ce nu ar trebui sa depaseasca 1%. Tabletele cu un diametru mai mare de 13 mm sunt testate in timp ce instrumentul este ridicat pe o parte cu mai mult de 10%.

Instrumentele PTF E cu viteza fixa de 25 rotatii per minut a tamburului, sunt construite fie cu un tambur (10E), fie cu doua tambururi (20E).

Livrarea standard include tambururile de friabilitate (sau Roche), dar este de asemenea posibila utilizarea de tambururi pentru Abraziune. Utilizarea tamburului standard pentru friabilitate duce la rotirea si caderea probei in timpul testului, in timp ce tamburul pentru abraziune solicita continuu proba prin contactul cu lamelele.

Tamburul actual este realizat din Plexiglas (Perspex) si este separat in doua parti, corpul tamburului si un capac detasabil, ce se deschide pentru umplerea, evacuarea si curatarea tamburului, atunci cand este necesar. Instrumentul este construit din otel inoxidabil de inalta calitate ce intruneste cerintele curente GLP. Optional, exista tamburul de friabilitate cu invelis anti-static.

Principiu de operare

Se curata probele de praf inainte de test. Se cantaresc probele si se introduc in oricare tambur al instrumentului prin dezasamblarea tamburului. Se programeaza informatia de testare (timp, pornirea, etc.). La incheierea testului, rotatia tamburului se opreste si probele sunt evacuate automat in colectoare individuale. Pierderea maxima de greutate din 3 teste consecutive nu ar trebui sa depaseasca 1%.

Caracteristici

  • 1 sau 2 tambururi de friabilitate din Plexiglas (optional incl. cu invelis antistatic), in conformitate cu USP, EP si Farmacopeea DAB.
  • Display LCD ce informeaza cu privire la viteza reglata de rotatie si timpul de operare (numar sau rotatii)
  • Viteza fixa de rotatie a tamburului, 25 rpm ± 1 rpm
  • Numar programabile de rotatii a tambururilor sau timp de rotatie – necesita procedura de setare
  • Carcasa instrumentului este realizata din otel inoxidabil pentru a intruni cerintele GLP
  • Documentatie IQ/OQ inclusa

Date tehnice

Viteza de rotatie PTF 10/20E Fixa: 25 rpm
Acuratete viteza ± 1 rpm
Numar tambururi incluse PTF 10E – 1 tambur friabilitate

PTF 20E – 2 tambururi friabilitate

Inregistrare timp total de testare 1-9999 secunde
Inregistrare numar total de rotatii 1-9999 rotatii
Greutate neta 11/13 kg
Dimensiuni pe masa de lucru  35×40 cm
Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, iti exprimi acordul asupra folosiri cookie-urilor. Afla mai multe!