Categorii

Sistem de extractie SER 158

Descarca brosura

Sistem complet automat de extractie cu solventi prevazut cu tehnologie de ultima generatie pentru extractii precise si rapide in condiii de siguranta conform tehnicilor Randall sau Twisselmann. In aceasta serie sunt doua modele, cu 3 sau 6 posturi de lucru.

Determinarea de substanta extractibila este realizata printr-un proces de extractie solid-lichid care indeparteaza componentele solubile din solide folosind solvent lichid. Prima etapa a procesului este imersia probei in solventul fierbinte. Etapa de Indepartare (Removing) scade automat nivelul de solvent sub cartusul de extractie. Solventul condensat curge prin cartus in impul etapei de Spalare pentru a completa procesul de extractie. Urmeaza paoi etapa de Recuperare in care mai mult de 90% din solventul folosit este colectat automat in rezervorul de recuperare intern. Sistemul de incalzire este oprit automat , iar creuzetele de sticla care contin proba extrasa sunt ridicate pentru a preveni arderea lor. Etapa de Racore finalizeaza procesul. Grasimea se poate calcula gravimetric din extractul uscat.

SER158 garanteaza reproductibilitate excelenta si conformitate a rezultatelor cu majoritatea standardelor. Sunt prevazute cu sistem de iluminare cu LED pentru pozitiile active, care ajuta la monitorizarea si supravegherea intregului proces.

Sistemul este controlat cu un panou de control ControlPad. Acest sistem poate controla pana la 4 unitati independente SER158, adica maxim 24 de pozitii active capabile sa proceseze pana la 160 de probe pe zi (sau 42 de probe / zi/ unitate).

SER158 este creat pentru a face analizele usor de realizat si pentru a reduce la minimum durata fiecarei etape a procesului. Dupa prepararea si incarcarea probei, analiza poate incepe cu un singu click. Unitatiel de exatractie sunt echipate cu senzori de inalta tehnlogie care permit realizarea de analize 24/7: extractorul se opreste automat la finalul analizei fara interventia operatorului/ Utilizatorul trebuie doar sa plaseze proba in echipament, sa seteze prgramul de lucru pe ControPad si analiza poate incepe.

SER158 este echipat cu un ControlPad cu display de 7 inch si interfata prietenoasa cu utilizatorul pentru un mangaement al datelor inteligent. Integrat dar detasabil, ControlPad poate fi conectat cu o balanta.

Fiecare etapa a extractiei este usor vizualizata pe ControlPad impreuna cu un set de informatii si optiuni. Rezultatele sunt imediat calculate si memorate in memoria integrata. Este prevazut, de asemenea, cu porturi USB si interfata Ethernet pentru transferul datelor pe dispozitive externe.

Unitatile sunt prevazute cu tehnologie SolventXpress™ care permite distribuirea de solvent prin conectarea unui dispenser. Se minimizeza astfel expunerea utilizatorului la solvent.

SER158 este prevazut cu un capac transparent pentru protectie, precum si cu o varietate de senzori pentru monitorizare si realizare a analizei in siguranta pe tot parcurcul ei.  Caracteristica SafeEnd™ previne arderea materiei extrase eliminand astfel accidentele.

Instrumentele incorporeaza tehnologie de ultima ora care elimina interventia operatorului in timpul extractiei. Reducerea de costuri este obtinuta si de consumul minim de apa de racire (1L/min), de sistemul independet de incalzire pentru fiecare post in parte precum si de condensatorii de titan care permit recuperarea de solvent in proportie de mai mult de 90%, recucand astfel costruile operationale.

Sistemele de extractie pot fi controlate si monitorizate de oriunde prin intermediul tehnologiee cloud si al platformei Ermes (optional).

Unitatile SER158 pot fi prevazute cu o gama larga de accesorii create pentru a simplificat operatiile de extractie. Sunt disponibile cartuse de extractie de diferite marimi , garnituri din diferite materiale (Viton, Butyl sau Vaflon).

Aplicatii: extractii cu solvent in industria alimentara si nealimentara ( hartie, industria textila, industria chimica, etc), precum si pentru prepararea probelor din analiza de mediu.

 

Model

SER158/3

SER158/6

Numar posturi de lucru

3

6

Capacitate maxima

21 probe / zi

42 de probe / zi

Cu un ControlPad pot fi controlate max

4 unitati

4 unitati

Display

Ecran tactil 7”

Recuperare de solvent

> 90%

Domensiu de masura

0.1-100%

Reproductibilitate

≤ 1%

Etape automate

Imersie, Indepartare, Spalare, Recuperare, Racire

Iluminare

LED , arata 3/6 pozitii active

Element de incalzire

Ceramic – 3/6 pozitii independente

Domeniu de temperatura

Ambient – 300oC

Marime proba

0.5 – 15g in cartuse 33×80 mm (in general 2-3g)

Garnituri

Viton, Butyl sau Vaflon

Condensatori

Titan

Conectivitate

Cloud prin LAN

Interfete

3 x USB (balanta, mouse, stick), Ethernet (PC)

Calcul rezultate

Automat, arhivate prin ControlPad

Consum de apa

De la 1l/min

Dimensiuni (LxHxA)

358x546x450 mm

546x546x570 mm

Alimentare

230V 50Hz

230V 50Hz

Consum de putere

850W

850W

Se livreaza cu 3 garnituri Butyl, 3 garnituri viton, cupe de extractie standard Ø56×120 mm, suporturi cartuse de extractie, 30g pietricele de fierbere, 25 cartuse de extractie din celuloza 33×80 mm, tub conectare apa, tub teflon  Ø4x6mm, conexiune 1/8 NPT – tub 6×4

 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, iti exprimi acordul asupra folosiri cookie-urilor. Afla mai multe!