Categorii

Refractometru pentru uleiuri de aschiere model PAL 102S

Descarca brosura
Producator

Acest refractometru este utilizat pentru verificarea concentratiei si masurarea raportului de dilutie al uleiului folosit in aschiere si pentru solutiile de spalare. De asemenea, se poate folosi pentru verificarea umiditatii uleiului hidraulic.

 

–   calibrare cu apa;

–   extrem de rezistent la apa (IP65);

–   usor si compact, 100g;

–   compensare automata de temperatura;

–   masurare in 3 secunde;

–   design ergonomic pentru operare usoara, cu o singura mana;

–   cutie de stocare;

–   indicator pentru nivelul bateriei;

 

Aplicatii : solutii pe baza de apa folosite in industria metalelor (uleiuri de aschiere, uleiuri de ascutire, uleiuri de calire, solutii de laminare, solutii pentru intinderea sarmei), ulei de lubrifiere, ulei hidraulic, solutii de spalare.

 

Pentru uleiurile de aschiere se foloseste la :

–         masurarea raportului de dilutie inainte de folosire ;

–         verificarea periodica a concentratiei – pentru a preveni deteriorarea, concentratia uleiului de aschiere trebuie mentinuta la un nivel optim. Periodic (cel putin odata pe saptamana) se recomanda verificarea cu PAL – 102S ;

–         completare adecvata – datorita evaporarii si contaminarii solutiei de aschiere, periodic trebuie adaugata apa si ulei de aschiere. Se poate folosi refractometrul PAL – 102S atunci cand se ajusteaza concentratia.

 

Sfaturi pentru masurarea cu PAL-102S – Concentratia solutiei de aschiere poate varia in diferite locuri in sistemul prin care circula. Concentratia langa orificiul de injectie este cea mai stabila (fiti atenti la siguranta dvs atunci cand prelevati solutie de la orificiul de injectie !). In plus, se poate verifica functionarea startului filtru daca se masoara toate solutiile din rezervor, orificiul de injectie si rezervorul septic.

 

PAL-102 S poate masura 3 tipuri de uliuri de aschiere, emulsie, solubila si chimica.

Daca masuratorile sunt instabile, exista 2 metode pe care le puteti incerca :

  1. diluarea solutiei cu apa. Apoi, masurarea si multiplicarea valorii afisate cu raportul de dilutie.
  2. lasati proba pe prisma pentru putin timp si apoi masurati.

 

Metoda de conversie

Ex.  Pentru o solutie de ulei cu o concentratie de 5% (raport de dilutie de 20 de ori), se amesteca 95 ml apa cu 5 ml solutie nediluata. Pentru acest exemplu, sa presupunem ca valoarea afisata pe display-ul refractometrului PAL-102S este 4.0. Apoi, valoarea afisata se converteste folosind urmatoarea relatie pentru a determina factorul de conversie : concentratia actuala / valoarea afisata (ex. 5.0 / 4.0 = 1.25). Oadata cunoscut factorul de conversie (in acest exemplu, 1.25), masurarea unei probe cu o concentratie necunoascuta este simpla. Se ia proba necunoscuta, sa presupunem ca valoarea masurata este 3.0. Folosind formula simpal valoare afisata x factor de conversie (3.0 x 1.25) se identifica concentratia actuala a probei masurate ca fiind 3.75.

 

Specificatii tehnice:

Domeniu de masura 0.0 – 70.0
Rezolutie 0.1
Precizie de masurare ± 0,2
Temperatura de masurare 10 – 75oC
Temperatura ambientala 10 – 40oC (ATC)
Alimentare 2 baterii alcaline AAA
Timp de viata baterii Aprox. 11.000 de masuratori
Clasa de protectie IP65 rezistent la apa
Dimensiuni si greutate 5,5×3,1×10,9 cm, 100 g

 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, iti exprimi acordul asupra folosiri cookie-urilor. Afla mai multe!