Categorii

PTWS 820D

Descarca brosura

PTWS 820D este un sistem de dizolvare compact, cu 8 pozitii, cu un singur motor, pentru testarea tabletelor conform USP si EP, precum si DAB si farmacopeea japoneza.

Afisajul touch screen mare, color, permite controlul diferitelor caracteristici mecanice ale instrumentului precum viteza de agitare, motorul de ridicare si sistemul de incalzire. Controlul instrumentului se face printr-un meniu usor de utilizat. Semnalele vizuale ce sunt afisate pe display informeaza utilizatorul despre starea parametrilor critici, de ex. daca a fost atinsa temperatura setata in baie. Accesul la instrument este controlat cu parola, daca este necesar. Daca anumiti parametri operationali formeaza o rutina zilnica, acestea pot fi incorporate intr-o metoda de testare pentru o setare mai rapida a instrumentului. Acesti parametri pot fi viteza de agitare, temepratura baii, timpii de prelevare samd. Capacitatea de memorare de metode de testare este practic nelimitata. Odata ce testul este pornit, se poate activa un afisaj cu cele mai importante informatii care sunt disponibile si raman vizibile chiar si atunci cand operatorul nu sta chiar in fata aparatului.

PTWS 820D foloseste design-ul Pharma Test Monoshaft. Tijele constau dintr-un ax principal plus adaptoare interschimbabile. Axul principal ramane pe pozitie in instrument indiferent de adaptorul care este folosit. Distanta dintre tija si baza vasului va ramane corecta mereu odata ce axul principal a fost instalat si calificat cu oricare dintre adaptoare. Fiecare agitator poate fi ridicat intr-o pozitie convenabila pentru fiecare indepartarea usoara sau pozitionare a vasului. PTWS 820D este capabil sa lucreze cu start esalonat pentru fiecare din cele opt pozitii.

PTWS 820D are un sistem de centrare individual in trei puncte pentru fiecare vas de dizolvare. Vasele sunt mentinute pe pozitie cu ajutorul a trei came reglabile si sunt inserate in cadrul suport al instrumentului. Punctele de acces pentru prelevare probe se regasesc intr-un capac auxiliar al vasului pentru evaporare scazuta. Fiecare vas de sticla borosilicat USP are un cod de lot la partea superioara pentru a fi usor vizibil.

Motorul este controlat electronic pentru a oferi doua pozitii de lucru: SUS – pentru curatare si JOS – pentru functionare. Mecanismul de ridicare electronic este localizat central deasupra baii de apa, astfel ca intregul mecanism de ridicare este pozitionat astfel incat tijele de agitare sunt mentinute paralele si la un unghi de 90o fata de peretii vasului in timpul functionarii.

Sistemul de incalzire este situat separat, intr-o carcasa de inox. Conexiunile intre boiler si baie sunt realizate prin cuple rapide pentru usurinta conectarii si deconectarii. Apa este pompata prin sistem cu ajutorul unei pompe de circulatie puternice, dar silentioase. Pompa insasi este montata pe un arc pentru a limita transmisia de vibratii, iar boiler-ul este protejat de supraincalzire prin intermediul unei rezistente termice, dar si printr-un intrerupator. Accesul la pompa de apa si la sectiunea de boiler de incalzire este realizabila fara a trebui sa fie mutat corpul principla al instrumentului.

Baia de termostatare turnata poate fi usor indepartata de pe cadrul suport pentru curatare. Capacul baii poate fi si el indeparat usor pentru curatare. Baia contine un “difuzor” pentru incalzire mai rapida si pentru a asigura uniformitatea incalzirii apei.

Design-ul instrumentului ofera utilizatorului posibilitatea de a alege intre configuratia 4×2 sau 2×4, cu un spatiu m inimal necesar de doar 45 cm x 75 cm. Afisajul poate fi montat in doua pozitii ale partii superioare a instrumentului PTWS820D.

Automatizarea

PTWS820D poate fi accesorizat cu sistemul motorizat de prelevare probe EPE-820, care coboara automat instrumentele de prelevare in mediul din vase la punctul de prelevare si apoi le ridica. Pot fi programate pana la 8 pozitii de prelevare – pentru a ajunge la diferite niveluri in mediul din vase. Sistemul de monitorizare individuala a temperaturii ITM-820 este atasat la EPE-820 si va masura si raporta temperatra mediului in timpul prelevarii.

Este disponibila de asemenea o magazie de tablete manuala TM sau motorizata TMA. Aceasta magazie include capace de etansare pentru evaporare scazuta si sistem magnetic de sustinere pentru instrumentul de curatare. Forma convexa a capacelor faciliteaza picurarea mediului evaporat inapoi in vasul de disolutie. PTWS820D ofera un set complet de accesorii pentru automatizarea testului de dizolvare.

Pentru automatizarea offline a instrumentului se poate adauga un colector de fractii PTFC-2/8 precum si o pompa peristaltica IPC, o pompa cu seringi PT-SP8 sau o pompa cu piston CAT. Folosind PTWS 820D intr-un sistem automatizat se ofera utilizatorului acces complet la vase inainte si la finalul testului, deoarece ridicarea se realizeaza automat. Temporizarea secventei de prelevare, volumul si procesul optional de reumplere sunt programate folosind meniul instrumentului, in timp ce volumul de prelevare si procesul otional de reumplere cu mediu este programat de PTFC2/8 sau DSR-M. Nu este necesar software suplimentar extern. Ferulele pentru prelevarea in-situ sunt plasate in vasele instrumentului prin orificiile din capac cu ajutorul sistemului EPE-820 motorizat. Fiecare ferula este prevazuta cu un filtru de 5 sau 10 microni. Cand tabletele au fost introduse in vasele de dizolvare incepe procesul automat de prelevare. Daca se foloseste optiunea de reumplere cu mediu, aceasta va incepe automat dupa ce proba a fost prelevata.

Este posibila si folosirea robotului DSR-M care are posibilitatea dilutiei probei si ofera o precizie excelenta de prelevare prin intermediul modulului de pompa cu piston. DSR-M poate fi si el controlat complet de PTWS 820D.

Pentru automatizare online este posibila folosirea unui spectrofotometru UV/VIS. Acest sistem este controlat de un software de disolutie WinDiss ARGUS, care este compatibil cu spectrofotometre precum Agilent 8453 Diode Array sau spectrofotometre conventionale precum T70, CECIL sau din seria Perkin Elmer Lambda.

Avantaje

 • design modular care permite economisirea de spatiu pe banca de lucru;
 • centrare individuala a vaselor in trei puncte;
 • acces excelent la toate vasele;
 • functionalitatea afisajului ofera cele mai importante informatii – viteza de agitare, temperatura baii, timpul ramas pana la urmatorul interval de prelevare, timp scurs;
 • posibilitate de pornire a incalzirii la un timp preprogramat;
 • sistem de incalzire ultra-rapid datorita noului schimbator de caldura;
 • start esalonat pentru prelevare manuala convenabila;
 • Sistem de sifuzie in baie pentru o distributie uniforma a temperaturii;
 • Pompa este pozitionata pen un sistem cu arc pentru a elimina transferul de vibratii;
 • Verticalitate excelenta a tijelor in interiorul vaselor;
 • Baia de incalzire este usor de mutat de pe cadrul ei pentru curatare si lucrari de intretinere;
 • documentele de calificare IQ/OQ sunt incluse in livrarea standard a instrumentului.

Caracteristici:

 • 8 pozitii de agitare;
 • Ridicare motorizata a partii superioare;
 • Vase de sticla borosilicat codate individua;
 • Numar aproape nelimitat de metode testare;
 • Verificare a instrumentului inainte de pornire;
 • Posibilitate de start esalonat;
 • Capace de etansare pentru evaporare scazuta;
 • Curatare usoara a baii de incalzire;
 • Robinet de drenare a baii;
 • Management-ul metodelor si administrare a utilizatorilor;
 • Control al accesului utilizatorilor cu parola;
 • Semnale acustice si vizuale pentru informarea intervalelor de prelevare;
 • Functi de timer cu numarare inversa;
 • Interval programabil cu avertizare pentru OQ, PQ
 • Port USB pentru controlul de la distanta a PTWS 820D;
 • Port RS-232 pentru conectarea unei imprimante seriale PT-RP820 – imprimarea data/ora, informatii asupra timpului de prelevare, pozitie de prelevare, tije de agitare folosite, temperatura mediului, numele operatorului, etc.
 • Port I/O pentru controlul de la distanta a instrumentelor externe in aplicatiile automatizate, precum DSR-M, pompe si colector de frcatii PTFC-2/8.

Livrarea standard cuprinde: un set de palete de agitare de inox, un set de vase din sticla borosilicat de 1000 ml, un set de bile de reglare a adancimii, o sticla de agent ALGEX, documentatie IQ/OQ, manual de utilizare, certificate de conformitate pentru vase si tijele de agitare.

Optionale:

 • control direct al instrumentelor periferice prin intermediul unui port I/O precum colectorul de fractii PTFC-2;
 • versiune cu vase de 2 litri (se poate folosi si cu vase de 1 litru);
 • vase brune pentru probe sensibile la lumina;
 • mini vas de 250 ml inclusiv set de mini agitatoare cu paleta;
 • gama completa de tije de agitare MonoShaft;
 • sistem motorizate de prelevare EPE-820;
 • sistem de monitorizare a temepraturii emdiului ITM-820;
 • magazie manuala de alimentare cu tablete TM-820;
 • magazie de alimentare automata cu tablete TMA_820;
 • Imprimanta PT-RP80

Date tehnice

Parametru Specificatie
Afisaj LCD color 6”, 320×240 pixeli, iluminat
Introducere date Touch screen rezistiv
Semnal acustic Programabil, pentru informarea operatorului
Timer Timpi de prelevare programabili, informatii asupra timpului de operare, mod count-down, pornire programata
Imprimanta Externa
Numar de vase de agitare 8 (aranjament 2×4 sau 4×2)
Vase standard 1 litru USP/EP din sticla borosilicat, codificate individual;
Controlul vitezei 25-250 rpm
Precizia vitezei ±2% din viteza setata, tipic < 1%
Domeniu de temperatura 25 – 45oC
Precizia incalzirii ± 0,2oC in interiorul baii
Procesul de incalzire Economie de energie, functie de pornire programabila si de stand by
Eliminarea vibratiilor Sistem de termostatare extern, pompa pe arcuri;

 

 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, iti exprimi acordul asupra folosiri cookie-urilor. Afla mai multe!