Categorii

PTWS 620

Descarca brosura

Testerul de dizolvare PTWS620 este realizat conform ultimelor cerinte ale farmacopeelor USP <711/724> si EP < 2.9.3/2.9.4>, precum si DAB/BP si faramacopeea japoneza sectiunea 15. Conform USP 1092/2.4.2 observarea vizuala a comportamentului de dizolvare este esentiala pentru identificarea variabilelor din formularea medicamentelor sau in procesul de productie. Cele 6 vase situate pe partea frontala a echipamentului PTWS620 ofera vizibilitate optima a probelor.

Echipamentul este prevazut cu un display de tip “touch-screen” color care permite controlul caracteristicilor mecanice ale instrumentului precum viteza de agitare, incalzirea si ridicarea motorizata. Controlul instrumentului este realizat cu ajutorul meniului. Mesajele aparute si schimabrile de culoare ale display-ului informeaza utilizatorul asupra starii parametrilor critici ai instrumentului, de ex. Daca s-a atins temperatura setata a baii. Bara de stare furnizeaza o vedere de ansamblu asupra parametrilor sistemului si utilizeaza un sistem de lumini indicatoare verde – galben – rosu. Accesul la instrument poate fi controlat cu parola daca este necesar. Daca anumiti parametri operationali sunt parte a unei utine zilnice, atunci acestia pot fi incorporati intr-o metoda de test pentru a setare mai rapida. Acesti parametrii pot fi viteza de agitare, temepratura tinta a baii, timpii de prelevare samd. . capacitatea de memorare a testelor este practic infinita. Odata ce testul a inceput, se poate activa un screen saver cu cele mai importante informatii afisate, astfel incat acestea raman vizibile.

TIJE DE AGITARE

PTWS 620 foloseste tije cu design MonoShaft™. Aceste tije constau dintr-o tija principala plus capete (adaptoare) interschimababile. Tija principala ramane pe pozitie in instrument indiferent ce cap de tija se foloseste. Inlocuirea fiecarei tije din vasul de disolutie va fi intotdeauna corecta din moment ce tija principala ramane fixata pe pozitie conform setarilor.

Sunt disponibile o mare varietate de capete de agitare. Configuratia standard include tije tip paleta conform USP/EP App. 2.

SISTEMUL DE CENTRARE AL VASELOR

PTWS620 este prevazut cu un sistem de centrare in trei puncte pentru fiecare vas de dizolvar. Vasele sunt tinute pe pozitie de trei came reglabile care sunt insertae in cadrul suport al instrumentului. Fiecare vas este centrat corect in raport cu tija de agitare, in timp ce aceasta pozitie este securizata chiar si cand vasele sunt indepartate pentru curatare si repuse apoi pe pozitie.

Punctele de acces pentru prelevare, precum si deschiderile pentru ustensilele de prelevare sunt continute intr-un capac sulimentar de evaporare scazuta.

MECANISMUL DE RIDICARE

Partea superioara este motorizata si controlata electronic oferind opt pozitii programabile: o pozitie de curatare superioara si pozitii de lucru inferior care sunt programabile in functie de tipul de tija de agitare folosit. Pozitia superioara ofera accesul ideal la tijele de agitare si la vase pentru schimbarea tijelor si pentru a realiza pasii de curatare intre teste de disolutie diferite. Design-ul rigid al mecanismului de ridicare electronic asigura ca intreg mecanismul de ridicare este pozitionat astfel incat axurile sunt in permanenta mentinute paralel si la un unghi de 90ode peretii vasului cand se afla in pozitie de lucru.

SISTEMUL DE INCALZIRE

Sistemul de incalzire ultra-rapid este continut intr-o platforma usor de indepartat din interiorul carcasei de inox. Timpul de incalzire al baii de apa a fost redus cu aproximativ 40% comparativ cu modelele anterioare. Accesul la pompa, incalzitor si la toti senzorii sistemului este posibil fara mutarea baii de pe pozitia sa calificata. Conexiunile intre incalzitor si baie sunt realizate cu ajutorul unor cuple rapide pentru conectare si deconectare usoara. Apa este pompata in sistem folosind o pompa de circulatie silentioasa, puternica. Pompa insasi este montata pe un arc pentru a limita transmisia vibratiilor, iar incalzitorul este protejat de supraincarcare (supraincalzire in cazul unui defect de control electronic) prin intermediul unei sigurante precum si printr-un intrerupator termic pentru o siguranta sporita. Accesul la pompa si la incalzitor se realizeaza usor, fara a fi nevoie sa se indeprateze partea principala a instrumentului.

BAIA DE APA

Baia de apa in forma de U este asezata pe un sistem de absorbtie de vibratii pentru a evita transferul acestora in interiorul instrumentului chiar si de la echipamente situate in vecinatate pe aceeasi banca de lucru, pentru a satisface cerintele USP <711> . Capacul baii poate fi si el usor indeparat pentru operatiuni de curatare. Baia de apa contine un difuzor pentru o incalzire mai rapida si o omogenitate mai buna a temperaturii in baie. Baia este golita cu ajutorul unui robinet daca este necesar.

POSIBILITATILE DE AUTOMATIZARE

Sistemul de prelevare motorizat EPE-620 coboara si ridica ferulele de prelevare in mediu. Pot fi programate 8 pozitii de prelevare diferite.

Sistemul de monitorizare a temperaturii ITM-620 care este atasat la EPE-620 va citi si raporta temperatura mediului in timpul prelevarii.

O magazie de alimentare cu tablete manuala TM-620 sau motorizata TMA-620 completeaza setul de accesorii optionale folositoare pentru automatizare. Aceasta magazie acopera toate vasele si asigura rate de evaporare mici in timpul testarii. Magaziile includ suporti magnetici pentru sistemul de curatare al tuburilor.

Prelevare Offline si preparare de probe

Pentru automatizare offline cu colectare de fractii se pot adauga colectorul de fractii PTFC 2/8 precum pompa cu seringi PT-SP8, o pompa peristaltica IPC sau o pompa cu piston CAT. Folosind PTWS 620 in sisteme automate oferta operatorului acces complet la vase inainte si la finalul unui ciclu cand sistemul este complet ridicat electronic. Temporizarea secventei de prelevare este programata folosind meniul sistemului PTWS 620, in timp ce volumul de prelevat si procesul optional de reumplere cu mediu este programat fie cu PTFC 2/8, fie cu DSR-M. Nu este necesar niciun software extern in acest sistem. Sistemul de prelevare motorizat EPE-620 este folosit pentru a cobori ferulele de prelevare in timpul prelevarii in vasele de disolutie. Cand se termina prelevarea, ferulele de prelevare sunt ridicate din mediu, iar sistemul asteapta pentru urmatorul ciclu. Fiecare ferula de prelevare este prevazuta cu un filtru de 5 sau 10 µm. Cand tabletele au fost introduse in vasul de disolutie incepe procesul automat de prelevare. Daca se foloseste optiunea de reumplere cu mediu, aceasta operatiune va porni automat dupa ce se preleveaza proba.

De asemenea, este posibil sa se foloseasca sistemul robot de prelevare DSR-M care prezinta posibilitatea de dilutie a probei si reumplerea cu mediu. DSR-M ofera precizie de prelevare si reumplere precisa datorita modulului de pompa cu piston fara valve. Timpul de prelevare si controlul intervalelor de prelevare este programat de la PTWS 620, in timp ce volumul, raportul de dilutie si optiunea de reumplere sunt setate de la DSR-M.

 SISTEME CU BUCLA INCHISA ONLINE

Pentru automatizarea completa intr-un sistem, se poate folosi un spectrfotometru UV/VIS cu carusel pentru mai multe cuve. Spectrofotometrul si pompa unui asemenea sistem sunt controlate de software-ul de disolutie WinDiss ARGUS. Acest software este compatibil cu majoritatea spectrofotometrelor UV/VIS disponibile, precum Agilent 8453 Diode Array sau spectrofotometrele conventionale UV/VIS (de preferat cu dublu fascicul si scanare) precum T70, Analytik Jena Specord SP200, Cecil CE sau Perkin Elmer seria Lamda, precum si cu majoritatea tipurilor de pompe.

 AVANTAJE

 • 6 vase dispuse in linie in partea frontala a aparatului acces usor si vizibilitate optima;
 • Capacul baii este confectionat din aluminiu rigid;
 • Sistem de centrare in 3 puncte;
 • Acces excelent la toate vasele;
 • Start esalonat pentru prelevare manuala convenabila;
 • Screen-saver-ul ofera cele mai importante informatii – viteza de agitare, temperatura baii, timpul pana la urmatorul interval de prelevare, timpul scurs, temepratura mediului etc;
 • Posibilitatea de programare a timpului de start pentru incalzire;
 • Sistem MonoShaft™ pentru evitarea reajustarii adancimii de imerise a tijelor;
 • Sistem de incalzire ultrarapid cu stabilitate excelenta a temperaturii datorita schimbatorului de caludra nou creat;
 • Sistem de difuzie pentru distributie excelenta a temperaturii in baie;
 • Sistem de absorbtie a vibratiilor pentru evitarea trasferului acestora la vasele de disolutie;
 • Pompa este asdezata pe arcuri pentru a evita trasnferul vibratiilor catre cadrul de lucru;
 • Caracteristici de siguranta extraordinare pentru pompa si sistemul de incalzire, control al debitului, control digital al temperaturii, senzor nivel apa;

 CARACTERISTICI

 • In conformitate cu USP <711/724> si EP <2.9.3/4>;
 • 8 pozitii de agitare in aranjament 6+2;
 • Ridicare motorizata rigida;
 • Vase din borosilicat codate individual;
 • Se pot inregistra un numar nelimitat de metode diferite;
 • Verificarea instrumentului inainte de inceperea testului;
 • Posibilitate de start esalonat;
 • Capace de etansare pentru evaporare scazuta;
 • Robinet de drenaj pentru golirea baii;
 • Managementul metodelor conform CFR su administrarea folosind parole de acces;
 • Imprimanta incorporata pentru tiparirea unui test la finalul testului;
 • Semnale optice si acustice pentru informare asupra intervalelor de prelevare, functie de cronometrare;
 • Bara de stare cu informare prin lumini indicatoare pe display care arata starea instrumentului cu ajutorul a diferite culori (verde = gata de utilizare, galben = in pregatire, rosu = aparitia unei erori).
 • Avertizare pentru necesitatea efectuarii OQ, PQ cu programarea intervalului de avertizare;
 • Interfate: port USB pentru control de la distanta al PTWS620, port RS-232 pentru conectarea altor instrumente, port I/O pentru control de la distanta al instrumentelor externe in aplicatii automate, precum DSR-M, pompe si PTFC-2/8.
 • Meniu de calibrare pentru viteza si temepratura baii.

Livrarea standard include:

 • Un set de tije tip paleta din inox;
 • Un set de vase din sticla borosilicat de 1000 ml;
 • Un set de bile de reglare a adancimii;
 • O sticla de agent de conservare a apei ALGEX;
 • Documentatie: manual de utilizare, test de conformitate DQ/QC, documentatie IQ/OQ, certificate de conformitate pentru vase si tijele de agitare

OPTIONALE

 • Control direct al instrumentelor periferice prin intermediul portului I/O;
 • Vase din sticla bruna pentru materilae sensibile la lumina;
 • Gama completa de tije de agitare;
 • Sistem de prelevare automata EPE-620;
 • Sistem de monitorizare a temepraturii mediului ITM-620;
 • Magazie manuala de tablete TM-620;
 • Magazie automata de tablete TMA-620;
 • Sistem de curatare a ferulelor de prelevare si tubulaturii, folosing suporti magnetici;

DATE TEHNICE:

Parametru Specificatie
Afisaj 6” – 320×240 pixeli LCD color, iluminat
Introducere date Ecran tactil rezistiv, taste alfanumerice si functionale
Semnal acustic Da, pentru informarea operatorului la intervale programabile
Timer Timpi de prelevare programabili, functie de “trezire” si mod “sleeping”, informare asupra timpului de operare si mod de cronometrare
Pozitie agitare 8 pozitii de imersie a agitatoarelor
Descriere metode de testare Pot fi memorate pe card SD un numar nelimitat de metode
Control acces utilizatori Control la mai multe niveluri
Control OQ, PQ Perioade de timp programabile pentruamintire efectuare testare OQ si PQ
Imprimanta Termica, incorporata
Numar de vase de agitare 8 (aranjament 6+2)
Vase standard Vase din sticla borosilicat conform USP/EP, 1 litru, codate individual
Controlul vitezei 25 – 250 rpm
Precizie viteza ±2% din viteza setata, tipic <1%
Oscilatia tijei de agitare Mai buna decat 0,2 mm
Tije de agitare Desgin MonoShaft™, adaptoare pentru USP/RP apparatus 1, 2, 5, 6, celule pentru creme, trandermice, tije si vase codate individual
Sistem de incalzire Pompa pentru circularea apei si incalzitor de 1400 W pentru incalzire mai rapida
Domeniu incalzire 25 – 45oC
Precizie incalzire ±0,2oC in interiorul baii
Proces de incalzire Cu economie de energie, functie programabila de “trezire” si mod “sleep”
Circularea apei Prin intermediul unui difuzor in interiorul baii
Eliminarea vibratiilor Baia de apa este asezata pe un sistem de absorbtie a vibratiilor, pompa este asezata pe arcuri
Calibrare Proceduri de calibrare incorporate pentru viteza, control al temepraturii, intervale OQ/PQ programabile inclusiv indicator de alarma
Spatiu necesar Aprox 112 x 58 cm
Greutate Aprox 75 kg
Certificari Toate componentele sunt in conformitate cu USP/EP. Certificate CE/EMC
Validare Toate documentele IQ & OQ incluse

 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, iti exprimi acordul asupra folosiri cookie-urilor. Afla mai multe!