Categorii

Hota de protectie biologica model SafeFAST Classic

Descarca brosura
Producator

Hotele microbiologice SafeFAST Classic apartin ultimei generatii de sisteme laminare, materialele folosite pentru constructia unitatii sunt de inalta calitate si sunt in conformitate cu standardele de siguranta.

Incintele au clasa de siguranta II, in conformitate cu Standardele Europene EN-12469:2000, 70% din aerul recirculat se realizeaza prin intermediul filtrului HEPA H14, restul de 30% este evacuat printr-un filtru de exhaustare HEPA clasa H14.

Aceste hote microbiologice sunt controlate de un microprocesor nou ECS® care inglobeaza cele mai noi metode de mangement al principalelor functii de ventilare si filtrare prin autoreglarea sistemelor de filtrare si ventilare compensind astfel pentru caderile de presiune si restabilind puterea de filtrare si ventilare. Acest nou sistem de control optimizeaza cinsumul de putere, reducina emisiile de CO2 in mediu.

Hota microbiologica este folosita in urmatoarele domenii: Microbiologie, Virologie, Hematologie, Culturi de celule, Genetica

Acoperire cu vopsea antibacteriana – fiecare hota este vopsita cu o vopsea speciala de la Dupont ALESTA care contine cationi de Ag+ anti-bacterieni, capabili sa previna contaminarea microbiana a suprafetelor si furnizind pe termen lung cresterea pe suprafata a diferilor microorganisme.

Nivel scazut de zgomot – desig-ul unic si materialele din care este confectionat plenum-ul si carcasa filtrelor asigura o reducere a nivelului de zgomot;

Fiecare hota microbiologica de la FASTER are suprafata de lucru confectionata din otel inox de cea mai buna calitate AISI 304L

Design-ul intern aerodinamic al camerei hotei furnizeaza modele de aer laminar real – furnizeaza conditiile de performanta exprimate de standardele EN:12469:2000.

Software-ul de control permite inregistrarea tuturor alarmelor si anomaliilor memorate de panoul de control pentru intregul ciclu de viata al hotei;

Constructia hotei, structurile motoarelor electrice ale ventilatoarelor, instalate in suporturile antivibratii si software-ul creat special pentru a asigura o manipulare optima, garanteaza o operare silentioasa a incintei, nivelele de presiune sunt inregistrate. Inaltimea ferestrei poate fi modificata. Inaltimea standard a pozitiei de lucru pentru fereastra frontala este fixata la 200 mm. La cerere, se pot fixa in fabrica alte inaltimi de deschidere ale ferestrei frontale (250 mm – 160mm). Partea frontala a incintei ce include mecanismul de reglare a ferestrei – poate fi deschisa si in partea de sus, pentru a permite un acces usor in cazul curatarii si decontaminarii.

Dimensiunile si constructia hotei permit trecerea acesteia prin usi cu deschidere de 800 mm. De fapt, adancimea hotei poate fi redusa la 790 mm prin indepartarea panoului din spatele aparatului. Toate operatiile de service ale hotei se realizeaza prin partea ei frontala.

Lampa de sterilizare cu UV (disponibila optional) este mobila si poate fi usor plasata in orice parte a hotei pe peretele din spate. Se livreaza complet cu doua cronometre countdown, unul cu scala variabila 0-3 ore (pasi de 1 minut), altul setat la 3 ore.

Iluminarea la nivel inalt – Ferestrele laterale din sticla incasabila, cu o pozitie ideala si dimensionare a sistemului de iluminare, asigurand un nivel inalt de luminuozitate in zona de operare.

Design ergonomic – Suprafata de lucru este confectionata din otel inox AISI 304L care poate fi indepartata, confectionata din sectiuni usor de manecrat pentru operatiuni de curatare si/sau sterilizare/autoclavare; suprafata este perforata pentru asigurarea unui grad optim de laminaritate a fluxului de aer, impreuna cu o rezistenta crescuta la agentii chimici folositi pentru dezinfectarea suprafetelor.

Fiecare hota din aceasta serie este prevazuta standard cu o priza electrica cu IP 44.

Sistem de monitorizare cu microprocessor – Raport complet al operarii afisat de displayul digital, prin intermediul noii generatii de microprocesoare – ce controleaza automat toate functiile si sistemele de avertizare cu alarma, asigurand mentinerea tuturor caracteristicilor pentru o operare optima. Baterii de litiu asigura salvarea tuturor datelor in sistemul microprocesorului.

Toate datele necesare sunt afisate pe display, pentru a pastra operatorul constant informat:

–          afisare a vitezei fluxului de aer laminar si viteza barierei aerului frontal

–          afisare a duratei de folosire a filtrelor HEPA, Lampii UV (daca exista)

–          afisare a numarului total de ore de operare

–          afisare a nivelului de saturatie a filtrelor HEPA

Alarma audio-vizuala

–          viteza depasita a fluxului de aer laminar si a barierei frontale

–          pozitie incorecta a ferestrei

–          saturatia filtrelor HEPA

–          ciclul de folosire a lampii UV s-a incheiat (daca exista)

–          blocaj in conducta de exhaustare

–          defectiune a motorului ventilatorului

–          cadere de tensiune

Toate hotele produse de FASTER este testat in conformitate cu prevederile EN 12469:2000, EN 61010:2001 si livrate cu certificat FAT al testelor realizate.

  SAfeFAST Classic
Model 209 212 218S/D
Dimens. int. (Lxhxl) 887x740x580 mm 1192x740x580 mm 1802x740x580 mm
Dimens. ext. (Lxhxl) 1045x1500x860 mm  1350x1500x860 mm 1960x1500x860 mm
Greutate 170 Kg 195 Kg 260 Kg
Deschidere 200 mm 200 mm 200 mm
Deschidere frontala maxima 440 mm 440 mm 440 mm
Alimentare 230 V/50Hz 230 V/50Hz 230 V/50Hz
Zgomot < 53 dBA < 54 dBA < 56 dBA
Iluminare > 1.100 luxi > 1.200 luxi > 1.300 luxi
Consum de curent 1,9A 2,1A 3,6A
Clasa de protectie/IP 1/20
Emisie de caldura 175 W 240W 360W

 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, iti exprimi acordul asupra folosiri cookie-urilor. Afla mai multe!