Categorii

Aparat determinare punct de topire MPA100

Descarca brosura
Producator

MPA100 furnizeaza determinari automate rapide si precise ale punctului de topire al substantelor chimice. Pot fi analizate pana la trei probe simultan. Este prevazut cu o camera de observatie mare, cu lentila de marire iluminata, care permite utilizatorilor sa observe probele in orice moment. Blocul de incalzire este tinut sub control permanent, furnizind o crestere a temperaturii lineara. O sonda de precizie Pt RTD furnizeaza sitiri ale temperaturii de la temperatura camerei pana la 400oC, cu o rezolutie de 0,1oC.

 

Masuratori automate

MPA100 prezinta o camera digitala incorporata care captureaza imagini in timp real ale probelor si foloseste procesarea imaginilor digitale pentru determinarea rezultatelor. Punctele de topire si domeniile de topire sunt afisate si inregistrate automat in memorie pentru  apelare ulerioara. Camera de inalta rezolutie poate detecta modificari  minuscule ale caracteristicilor optice ale probelor, eliminind necesitatea prezentei unui operator.

 

Operare simpla

MPA100 are un panou frontal intuitiv si usor de folosit. Se selecteaza temperatura, rata de crestere, temperatura de stopare si se apasa start. Rezultatele se afiseaza pe display-ul LCD mare.

Semnale luminoase si acustice distincte anunta etape importante precum stabilizarea temperaturii sau terminarea topirii. Deasupra instrumentului se afla soua pahare separate in care se pot stoca capilarele goale sau uzate.

Patru LED-uri furnizeaza o iluminare constanta a camerei probei. Probele pot fi vizualizate pe panoul frontal prin intermediul lentilei de marire.

In timpul unei masuratori se pot “insemna” etapele relevante prin apasarea butoanelor dedicate de pe panoul frontal. Pot fi marcate pana la 6 temperaturi individuale pentru fiecare proba.

Meniul de ajutor interactiv este disponibil pentru toate functiile si parametri instrumentului. Tastele de intrare text si numerice sunt incorporate in inetrfata touchscreen astfel incat nu este necesara nicio tastatura externa.

 

Rezultate precise

MPA100 foloseste un senzor de platina RTD si realizeaza masuratori ale temperaturii pana la 400oC cu o rezolutie de 0,1oC.

Instrumentul este usor de calibrat cu ajutorul unor standarde de referinta certificate si este in conformitate cu protocoalele farmacopeei moderne. Instrumentul aminteste data ultimei calibrari, data care este inclusa in toate rapoartele.

 

Masuratori rapide

Design-ul din aluminiu al blocului de incalzire, impreuna cu cresterea temperaturii controlata de microprocesor furnizeaza cicluri de incalzire si racire rapide si repetabile. Ratele de crestere a temperaturii de la 0,1oC/min pana la 20oC/min, in incremente de 0,1oC/min furnizeaza o flexibilitate a masuratorii.

Capacitatea de preincalzire rapida a blocului de incalzire la o temperatura usor sub punctul de topire asteptat minimizeaza timpul de analiza.

 

Inregsitrarea datelor

OptiMelt indeplineste cerintele moderne ale GLP pentru determinarea punctului de topire. In memoria instrumentului pot fi stocate pana la 24 de metode de analiza. De asemenea, pot fi salvate pana la 8 rapoarte complete de puncte de topire. Inregistrarile pot fi afisate pe panoul frontal, tiparite sau transferate la un PC prin inetrmediul portului USB. Tiparirea include si identificarea utilizatorului si spatiu pentru semnatura.

 

Software-ul

Acest software permite afisarea “live”, cu rezolutie inalta a imaginilor probelor in timpul analizei.

Intrari pentru termometru si timer

MPA100 este singurul aparat pentru determinarea punctului de topire care poate fi folosit si ca termometru digital de uz general si timer. Intre determinarile de punct de topire, MPA100 poate fi folosit cu o somda de temperatura RTD Pt pentru a masura tempearyura din laborator. De asemenea, sunt disponibile trei timere incorporate pentru a urmari experimentele.

 

Procesarea digitala a imaginilor

Instrumentul prezinta o camera digitala incorporata pentru capturarea imagilor in timp real a probelor. Apoi foloseste procesarea digitala a imaginilor pentru a determina tranzitiile de faza ale probelor.

 

Specificatii tehnice:

Afisarea temperaturii Punct de topire si domeniu
Domeniu de temperatura De la temperatura camerei pana la 400oC
Rezolutia temeraturii 0,1o+C
Rampa 0,1oC – 20oC per minut (increment de 0,1o+C)
Timp de incalzire ~10 minute (50oC – 350oC)
Timp de racire ~10 minute (350oC – 50oC)
Precizia temperaturii ±0,3oC (pana la 100oC)±0,5oC (pana la 250oC)±0,8oC (pana la 400oC)
Reproductibilitate 0,2oC
Senzor de tempartura Pt RTD (incorporat)
Controlul blocului de incalzire Bucla inchisa PID
Display Iluminat, touchscreen LCD (5,8”)
Interfata imprimanta Port serial RS-232. Compatibil cu imprimantele matriceale Epson.
Interfata PC USB
CapilareDimensiuni Capacitate

Inaltime de umplere

1,4 mm – 2 mm diametru extern100 mm lungimePana la 3 tuburi simultan

2-3 mm

Alimentare 90-264 VAC, 47-63 Hz, 125W
Temperatura de operare 0oC – 40oC fara condensare
Greutate ~ 4 kg
Dimensiuni ~19 x 25,5 x 21,5 cm (LxHxA)

 

Accesorii disponibile: imprimanta, capilare, standarde pentru punct de topire.

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, iti exprimi acordul asupra folosiri cookie-urilor. Afla mai multe!