Categorii

Analizor de lapte LACTOSTAR

Producator

Analizorul de lapte model LACTOSTAR este capabil sa intruneasca toate cerintele unui echipament simplu, ieftin si care sa poata analiza continutul in proteine, lactoza, minerale s.a. sau determinare a punctului de inghetare.

Este un instrument de analiza a laptelui cu sistem complet automat de spalare/umplere si calibrare automata la punctul de zero.

  • Prezinta un mod de operare simplu, cu 5 butoane la tastatura, afisaj LCD. Documentarea completa asupra rezultatelor masurate este efectuata cu ajutorul unui calendar/ceas incorporat;
  • Poate memora pana la 20 de seturi de date de calibrare diferite;
  • Pot fi analizate diferite tipuri de lapte: ex., lapte gras, lapte degresat, smantana etc.;
  • Se poate trece de la un produs la altul fara a fi nevoie de o noua calibrare
  • Este prevazut cu o interfata paralela pentru conectare la o imprimanta comerciala normala. Terminalul 6-V pentru aceasta functi este situat in spatele instrumentului;
  • Se poate conecta la un PC prin intermediul unei interfete seriale. In acest caz, rezultatele masurate pot fi furnizate cu informatii suplimentare (data, ora, etc.). Datele inregistrate in acest fel pot fi apoi procesate cu programe adecvate. Mai mult, datele de calibrare pot fi stocate sau procesate. Este posibil de asemenea transferul profilului calibrarii de la un instrument la altul. Programul necesar acestor functii este livrat cu aparatul.

 

Principul de masurare

Proba de lapte (12 – 20 ml, reglabil) este aspirata in celula de masurare cu ajutorul unei pompe. Continutul in grasimi, precum si masa uscata fara grasimi sunt determinate folosind efectele masuratorii termice.

Continutul in proteina, lactoza si minerale sunt determinate cu ajutorul unei celule de masurare suplimentare care este echipata cu un sistem senzorial combinat impedanta/turbiditate. Punctul de inghet este calculat pe baza valorilor masurate stabilite.

 

Cu acest instrument pot fi determinati rapid urmatorii constituenti din lapte:

 

Constituenti

Domeniul de masurare

Repetabilitate

Grasime

0,00% – 35%

± 0,02%

Proteina

0,00% – 10%

± 0,03%

Lactoza

0,00% – 10%

± 0,03%

SNF (subst. uscata fara grasimi)

0,00% – 15%

± 0,04%

Minerale

0,00% – 5%

± 0,02%

Punct de inghetare

±0,0020C

Rezolutia masuratorilor ajunge la 0,01%

 

Caracteristici tehnice:

Cod 3510
Sursa curent 230 V/180 VA 50 – 60 Hz 12 V DC
Nr. max. probe lucrate/ora Pana la 40 deprobe per ora
Conectare PC prin interfata seriala, soft inclus
Imprimanta Interfata paralela
Dimensiuni 44x44x20 cm (L x h x l)
Greutate cca. 15,5 Kg

 

Calibrare – in doua puncte. Instrumentul este calibrat cu doua probe de lapte de referinta. Calibrarea se efectueaza automat.

 

Intretinerea zilnica, precum spalarea, umplerea si calibrarea se efecuteaza automat. Perioada de efectuare a acestor proceduri este setata de catre utilizator, spre ex., in timpul noptii. O asemenea procedura dureaza cca 20 de minute.

 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, iti exprimi acordul asupra folosiri cookie-urilor. Afla mai multe!