Categorii

Refracto-Polarimetre seria RePo

Descarca brosura
Producator

ATAGO a lansat de curand un instrument hibrid – refractometru si polarimetru in aceeasi unitate. Cu 3 ml de proba, RePo-1 poate masura atat Brix cat si rotatia optica a probei. Dupa simpla apasare a unui buton, instrumentul afiseaza puritatea, scala internationala de zahar, rotatia specifica si concentratia. Utilizatorii pot seta o limita superioara si inferioara de masura, ei fiind alertati vizual de o lumina indicatoare daca valoarea masurata se incadreaza in limitele setate. RePo-1 poate fi utilizat in numeroase domenii.

 

AVANTAJE

  • Instrument 2 in 1 – Scala Brix poate indica doar cantitatea de solide dizolvate intr-o solutie. Cu RePo-1 este posibila determinarea produselor contrafacute prin masurarea rotatiei optice. De exemplu, fructoza roteste planul luminii polarizate spre stanga, iar glucoza roteste planul luminii polarizate spre dreapta. Daca o proba a fost contrafacuta cu glucoza, aceasta va face ca citirile rotatiei optica sa fie mai “pozitive” decta o solutie pura.
  • Instrument compact – portabil, dimensiuni mici 10.1 x 16.0 x 3.8 cm, greutate doar 325g;
  • Scale de masura calculate automat – prin apasarea tastei “User” se selecteaza scala dorita: Puritate, Scala Internationala de Zahar, Rotatia Specifica si Concentratia.
  • Indicator de evaluare a masuratorii – masuratorile sunt evaluate prin comparatie cu limitele de toleranta presetate, iar rezultatul este indicat prin aprinderea unei lumini indicatoare rosie sau verde.

 

Caracteristici:

AFISAJ – puritate, scala internationala de zahar, rotatie specifica si concentratie – sunt calculate automat din indicele de refractie si unghiul de rotatie. Temperatura este afisata in mod constant.

BUTOANE DE SCALA – Unghi de rotatie (A.R.), Brix (Brix), User (prin apasare repetata se vor afisa scale in urmatoarea ordine: puritate, scala internationala de zahar, rotatie specifica, concentratie)

INDICATOR DE EVALUARE – Evaluarea masuratorii este indicata de lumina verde sau rosie

MARIME PROBA – sunt necesari doar 3 ml proba.

 

APLICATII – industria zaharului (producatori de zahar), analiza siroului de zahar invertit, analiza parfumurilor, industria mierii (investigarea timpului de cristalizare determinat de continutul de glcoza si fructoza, analiza mierii colectate din aceeasi zoa sau de la acelasi tip de floare)

 

Specificatii tehnice:

Model

RePo-1

Cod

5010

Scala

Unghi de rotatie, Brix (%),

Scala Internationala de Zahar,

Temperatura (oC)

Masuratori

Unghi de rotatie, Brix (%), Temperatura,

User (Scala Internationala de Zahar / Puritate / Rotatie Specifica / Concentratie),

Puritate, Scala Internationala de Zahar cu Compensare de temperatura

Domeniu de masura

Unghi de rotatie (*): -5 – +5o

Scala internationala de zahar: -130 – +130oZ

Brix (%): 0 – 85%

Temperatura: 15 – 40oC

Domeniu afisaj

Unghi de rotatie (*): -5.99 – +5.99o

Brix: – 2.0 – 86.6%

Scala internationala de zahar: -130 – +130oZ

Puritate: -120 – +120%

Rotatie specifica: -999 – +999

Concentratie -2.0 – 999%

Temperatura: 14 – 41oC

Rezolutie

Unghi de rotatie: ± 0.01o

Scala internationala de zahar: ± 3oZ

Brix (%): ± 0.2%

Temperatura: ± 1oC

Lungime de unda

589 nm

Compensare de temperatura

Brix (%): 15- 40oC

Puritate 18 – 40oC

Scala Internationala de Zahar: 18 – 40oC

Temperatura ambientala de operare

15 – 40oC

Temperatura de depozitare

0 – 65oC

Sursa de lumina

LED

Volum de proba

3 ml

Timp masura

12 secunde

Alimentare

4 baterii alcaline AAA

Clasa de protectie

IP64

Dimensiuni si greutate

101 x 160x 38 mm, 325 g

ALTE MODELE DISPONIBILE IN ACEASTA SERIE

 

Model

RePo-2

Model pentru analiza siropului de porumb cu concentratie mare de fructoza (HFCS)

RePo-3

Model pentru analiza zaharului invertit

Cod

5012

5013

Caracteristici

HFCS (High Fructose Corn Syrup) contine 3 tipuri de zaharuri: Sucroza, Fructoza and Glucoza.
Acest instrument va va da nu doar procentul total de zahar (Brix%), dar si procentul de fructoza.

Zaharul invertit este un amestec de fructoza si glucoza, obtinut prin ruperea zaharozei in cele doua componente. Acest instrument arata procentul de invertire, fiind folosit in timpul procesului de producere a zaharului invertit sau in etapa finala de testare.

Determinari

Unghi de rotatie, Brix (%) (ATC), Temperatura (℃), Fructoza %

Unghi de rotatie, Brix (%), Raport de invertire % la zahar invertit, Temperatura (℃)

Domeniu de masura

Unghi de rotatie (*): -5.00 – +5.00°
Brix (%): 0.0 – 85.0%
Fructoza %: 0.0 – 99.9%
Temperatura: 15 – 40℃

Unghi de rotatie (*): -5.00 – +5.00°
Brix (%): 0.0 – 85.0%
Raport invertire %: 0.0 – 99.9%
Temperatura: 15 – 40℃

 

 

Model

RePo-4

Model pentru analiza mierii

RePo-5

Model care indica indicele de refractie

Cod

5014

5015

Caracteristici

Acest instrument furnizeaza 4 parametri:
fructoza din miere %, umiditate in miere, continut de zaharuri in miere (Brix%), precum si unghiul de rotatie al probei

Acest instrument furnizeaza 3 parametri: Indice de refractie, Brix% si unghi de rotatie.
Este util in industria chimica si in orice alta industrie care are nevoie de masurarea indicelui de refractie, precum industria parfumurilor, a aromelor, etc.

Determinari

Unghi de rotatie, Brix (%), Fructoza (%), umditate in miere %, Temperatura (℃)

Unghi de rotatie, Brix Indice de refractie, Temperatura (℃)

Domeniu de masura

Unghi de rotatie(*): -5.00 – +5.00°
Brix (%): 0.0 – 85.0%
Fructoza %: 0.0 – 99.9%
Umiditate in miere %: 13.0 – 30.0%
Temperatura: 15 – 40℃

Unghi de rotatie(*): -5.00 – +5.00°
Brix (%): 0.0 – 85.0%
Indice de refractie: 1.3278 – 1.5093
Temperatura: 15 – 40℃

* acest domeniu de masura pentru unghiul de rotatie este calculat pentru un drum optic cu o lungime de 20 mm, cat are RePo. Aceasta valoare este convertibila astfel:

– pentru tub cu lungime 100 mm – domeniul este echivalent cu -25° – +25°,

– pentru un tub cu lungime de 200 mm – domeniul este echivalent cu -50° – +50°

Asadar, orice proba cu unghiul de rotatie situat intre valorile de mai sus poate fi citita cu instrumentele seriei RePo.

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, iti exprimi acordul asupra folosiri cookie-urilor. Afla mai multe!