Categorii

WETSYS – GENERATOR DE UMIDITATE

Descarca brosura
Producator

Umiditatea afecteaza considerabil stabilitatea multor produse, cum sunt materialele pirotehnice, polimerii, produsele farmaceutice, alimentele, cimenturile, gipsul, metalele si aliajele, etc.

Principiul de operare 

Operarea generatorului Wetsys se bazeaza pe un principiu foarte simplu de amestecare a gazelor uscate si umede.

Circuitul de gaz (gaz uscat la intrare) esre divizat in doua parti:

–      un circuit pentru gaz uscat dotat cu o electrovalva si un controler pentru curgerea masei fluidizate MFC1

–      un circuit de gaz dotat cu o electrovalva V2 si un controler pentru curgerea masei fluidizate MFC2, si un saturator pentru a umidifica cu 100% gazul.

Se ia ca exemplu un ingredient activ farmaceutic ce contine o faza amorfa. Cand creste umiditatea relativa, temperatura tranzitiei de faza a produsului farmaceutic si temperatura de cristalizare a fazei amorfe scad, schimband complet proprietatile produsului.

Pentru a evalua influenta umiditatii asupra stabilitatii pe termen lung a acestor produse, este necesara analiza comportamentului in conditiile umiditatii relative. Astfel, Setaram a creat un nou accesoriu numit Wetsys, ce ofera urmatoarele posibilitati:

–      generarea de umiditate precisa si controlata

–      utilizarea impreuna cu analizoarele termice si calorimetrele Setaram, dar si cu celelalte instrumente de analiza.

–      utilizare usoara,  automatizare si autonomie

–      performanta optima

Aceste doua circuite se incheie intr-o camera termostatata reglata, de amestecare, conectata la o sonda de umiditate.

Aceasta sonda, selectata pentru calitatea sa excelenta in raport cu pretul, poate fi calibrata si certificata de catre BNM. O a treia electrovalva este localizata la portul de iesire al camerei de amestecare. Generatorul de umiditate poate fi izolat complet.

Temperatura, rata de umiditate %RH, masurate de catre sonda de umiditate, iar fluxurile gazelor controlate prin MFC1 si MFC2, sunt integrate intr-o curba de reglare ce permite ajustarea ratei de umiditate la portul de iesire, cu o stabilitate excelenta (mai buna de ± 0.3%RH). 

Programarea etapelor de umiditate

Interfata prietenoasa Eurotherm este dotata cu un ecran digital ce permite programarea profilelor de umiditate complexe si variate (platou, rampa, in etape), poate cuprinde pana la 100 segmente. Pana la 20 de profile de umiditate pot fi stocate in memorie (max. 500 segmente).

Performante si avantaje 

–      Puteti de asemenea opera cu diferite gaze, de ex. He, Aer, Ar, N2, CO2.

–      Volumul rezervorului de apa este de 237 ml, asigurand mai mult de 1000 de ore de operare autonoma, pentru generatorul de umiditate, la 70°C, 90%RH si 20 ml/min.

–      Temperatura rezervorului de apa al saturatorului si cea a camerei de amestecare, sunt setate la aceeasi valoare pentru a evita fenomenul de condensare.

–      O linie de transfer incalzita si reglata (pana la 100°C) permite transferul gazului umed in instrumentul de analiza, pentru a evita fenomenul de condens dintre Wetsys si linia de transfer si dintre linia de transfer si instrumentul de analiza. Este dotat cu o conexiune Swagelock 1/8’’ pentru o conectare usoara cu instrumentul de analiza.

Wetsys este echipat cu doua iesiri analogice pentru RH si temperatura. Aceste semnale pot fi stocate in fisierele instrumentelor de analiza, astfel temperatura si umiditatea relativa pot fi detectate o data cu celelalte semnale masurate, asa cum este afisat in urmatoarea diagrama. Afiseaza un studiu termogravimetric (realizat cu SETARAM TG-DSC111) al adsorbtiei apei intr-o proba de silica gel (88.67 mg). Pastrata la temperatura constanta, umiditatea relativa a camerei de analiza progreseaza rapid, in etape.

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, iti exprimi acordul asupra folosiri cookie-urilor. Afla mai multe!