Categorii

PhiTEC II

Descarca brosura
Producator

PHI -TEC II este un calorimetru adiabatic controlat prin computer, suficient de mic pentru a putea fi amplasat intr-un laborator chimic obisnuit si totusi atat de puternic incat sa fie apt pentru a simula comportamentul unui reactor industrial utilizand numai 10-100 ml de proba. Aceasta capabilitate se datoreaza factorului phi foarte mic propriu datelor obtinute cu PHI-TEC II. Se pot obtine informatii asupra riscurilor ce pot decurge dintr-o reactie, de asupra date cinetice si termodinamice. De vreme ce se poate lucra cu viteze de reactie identice cu cele la scara larga, nu este necesara extrapolarea sau modelarea complexa.

De asemenea PHI-TEC II poate rula testele obisnuit efectuate cu PHI-TEC I sau TSU.

CARACTERISTICI:

 • VASELE DE PROBA pot fi construite din sticla sau o varietate de metale. Pentru teste de screening, se pot utiliza vase din sticla sau metal de cca 10 ml, insa pentru studiul detaliat al reactiilor sunt potrivite vase mai mari, de cca 100-120 ml.
 • AGITAREA PROBEI: agitarea probelor vascoase sau a sistemelor multifazice se face prin intermediul unui mecanism de agitare mecanica cu un motor electric conventional. Agitarea se poate face cu succes in celulele de testare cu pereti subtiri si este adesea esentiala pentru generarea de date precise.
 • ADITIA PROBEI:  proba poate fi adaugata in celula de testare in orice stadiu al experimentului: inainte de introducerea in celula de testare in situ, sau in timpul derularii experimentului.
 • MASURATORI DE PRESIUNE/TEMPERATURA: un termocuplu tip K, cu raspuns rapid este plasat in interiorul celulei de testare in contact direct cu proba, monitorizand domeniul 0-5000C. Presiunea maxima este tipic 138 bar (2000 psi).
 • SENSITIVITATEA DETECTIEI EXOTERMEI: in general, detectia exotermei se face de la 0.020C/min sau chiar mai jos. Schimbatoarele de caldura pot detecta viteze de pana la 2000C/min.
 • PARAMETRII CHEIE MONITORIZATI:
  • Temperatura de „onset” a exotermei, masurata cu mare precizie;
  • Date despre reactia exoterma necontrolata, potrivite pentru calcule prin metoda DIERS pentru conceptia supapei de siguranta;
  • Determinarea comportamentului de ventilare (gazos, temperat, hibrid).
  • Determinarea regimului de curgere (bi-fazic sau mono-fazic).
  • Date cinetice (calcule tMRsau TNR).

APLICATII PHI-TEC

 • Consecinta unei reactii exoterme necontrolate intr-un reactor, cu marire la scara, poate fi explorata simuland o varietate de situatii. Astfel riscurile din reactorul industrial pot fi cuantificate in mod real fara a fi nevoie de modelare, extrapolare sau instalatii pilot experimentale, foarte scumpe.
 • Dimensionarea ventilelor, pentru prevenirea distrugerii echipamentelor industriale in urma unor reactii necontrolate. Aceasta este o alta aplicatie a PHI-TEC II. Echipamentul permite investigarea reactiilor generatoare de gaze si a sistemelor dominate de presiunea de vapori, monitorizarea sistemelor bifazice si proiectarea rezervoarelor externe de stocare.
 • Descompunerea a 25% din DTBP: graficul arata de ce este atat de important factorul phi. Micile variatii in phi-factor pot duce la diferente imense in viteza de reactie.

Phi-Tec II asigura conditii esential identice cu cele marite la scara industriala. Datele provin din testarea DTBP (peroxid de butil di-tertiar) in celule de testare cu mase diferite si deci cu factori phi diferiti.

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, iti exprimi acordul asupra folosiri cookie-urilor. Afla mai multe!