Categorii

PTB420

Descarca brosura
Producator

Aparatul pentru testarea durtatii comprimatelor PTB 420 este un instrument cu mod de lucru dual pentru determinarea diametrului, grosimii si duritatii tabletelor. Instrumentul este construit in stricta conformitate cu  Pharmacopoeia  EP <2.9.8> si USP <1217>.

Inainte de a testa duritatea tabletelor, PTB 420 poate masura grosimea probei (sau inaltimea ei) si diametrul (sau lungimea). Grosimea este detectata automat de catre un sistem optic. Probele sunt pozitionate automat prin intermediul unor came ajustabile cu aliniament mobil. Miscarea camelor este ajustabila pentru a strange diferite tipuri si forme de tablet si oblonguri. Instrumentul poate fi setat fie in modul de crestere liniara a fortei fie in modul de crestere liniara a vitezei pentru testarea duritatii tabletelor. Mai mult, PTB 420 permite conectarea unei balante analitice Mettler-Toledo ori Sartorius pentru masurarea in acelasi timp a greutatii probei. PTB 420 ofera doua moduri de cantarire: fie cantarirea individuala a fiecarei tablet inainte de plasarea ei in magazia de tablet, fie cantarirea tuturor impreuna si calcularea masei medii.

PTB 420 prezinta un ecran LCD mare, color. Navigarea prin meniu se face printr-o rotita similara celor utilizate in sistemele de navigatie. Aceasta permite utilizatorului navigarea rapida prin meniu si selectarea functiilor dorite. Metodele se creaza rapid introducatnd informatiile nominale pentru grosime, diametru, duritate si greutate din tastatura alfanumerica si selectand unitatile de masura (mm/in, Kp/N/Sc). Este de asemenea posibila utilizarea functiilor rapide pentru a lucra fara crearea unei metode in prealabil si fara introducerea unei valori nominale. La crearea unei metode, este de asemenea posibila dezactivarea unor masuratori, cum ar fi de exemplu testarea duritatii unei singure tablet. Unghiul de vizualizare a panoului de operare poate fi ajustat liber pentru a garanta vizibilitate optima, indiferent daca utilizatorul se afla in fata instrumentului in picioare sau sezand pe scaun.

 Pentru efectuarea unui test cu PTB 420, fie inserati tabletele in magazia de tablete, fie asezati probele individual in caruselul de pozitionare pentru aliniamentul automat corect in statia de testare combinata a grosimii, diametrului si duritatii.

 Un fascicul laser clasa 1 este utilizat pentru masurarea fara atingere a grosimii probei. Fasciculul ilumineaza un sensor CCD pe partea opusa a suprafetei de masurat. Proba este apoi scanata de catre fasciculul laser si simultan mutate in fata senzorului CCD prin miscarea discului pe care se afla asezata proba. Inaltimea probei poate fi determinate din umbra probei pe senzorul CCD. Dupa aceea proba este mutate automat catre camele de forta pentru masurarea diametrului si in final a duritatii prin ruperea ei.

O data ce testul a luat sfarsit si proba a fost rupta, discul cu proba se misca inapoi pentru a arunca proba in containerul de deseuri.

Rezultatele sunt afisate imediat si pot fi printate la o imprimanta conectata. Printurile includ rezultatele individuale precum si informatii despre produs, data, ora, user, numarul serial al instrumentului si statistici.

Accessorii Optionale

Schimbatorul de probe optional poate accepta 10 probe, cu diametrul de maximum 22mm si o lungime maxima de 30mm. Magazia de probe se conecteaza la PTB 420 printr-un cuplaj magnetic direct conectat in interiorul PTB 420. Cureaua de transmisie se misca inainte pentru a lasa o proba in cama aliniata in statia de testare a PTB 420. O data testul terminat si proba rupta, aceasta este depozitata in containerul de deseuri si urmatoarea proba este incarcata automat. Magazia de probe poate fi reumpluta in orice moment pentru a permite testarea unor loturi consistente intr-o singura runda. De vreme ce magazia de tablet poate fi indepartata cu usurinta de pe PTB 420, poate fi utilizata pentru a colecta probe direct din presa de pastilare. In acest caz este posibila utilizarea a cator exemplu cate una pentru fiecare presa de pastilare.

 Dar PTB 420 prezinta o interfata RS232 pentru a se conecta la o balanta Mettler-Toledo ori Sartorius cu acuratete de 0.1mg. Astfel este posibila : fie cantarirea individuala a fiecarei tablet inainte de plasarea ei in magazia de tablet, fie cantarirea tuturor impreuna si calcularea masei medii.

 Calibrare si Ajustare

In present USP Pharmacopeia solicita ca senzorul de forta al instrumentelor de testare a duritatii sa fie calibrat periodic de-a lungul intregului domeniu de testare (sau a celui utilizat pentru testare) cu o precizie de 1N.Toate testerele de duritate Pharma Test pot fi calibrate statistic de-a lungul intregului domeniu de masura utilizand diferite contragreutati cu trasabilitate. Toate instrumentele suporta verificarea a cel putin 3 puncte in timpul calibrarii pentru a demonstra linearitatea senzorului de forta. Mai mult, Pharma Test ofera tabletele magnetice PT-MT3 pentru calibrarea detectiei punctului de rupere a instrumentelor de testare a duritatii tabletelor intregi (sensor de forta si mecanica instrumentului). Toate instrumentele Pharma Test pentru testarea duritatii sunt in deplina concordanta cu cerintele curente ale USP Pharmacopeia. PTB 420 prezinta o calibrare cu acces controlat si program de ajustare pentru 3 statii de testare. Pentru statia de testare a grosimii si diametruluiu, blocuri de referinta cu certidicat sunt utilizate pentru calibrare si ajustare. Seturile de greutati sunt utilizate pentru calibrare si ajustare. Seturile de greutati sunt utilizate pentru calibrarea si ajustarea senzorului de forta al instrumentului de-a lungul intregului domeniu de masurare a aparatului. Pentru calibrarea in 2 puncte (zero si referinta) a celulei de cantarire din statia de duritate se utilizeaza o greutate etalonata de 10 kg. Pentru validare se recomanda utilizarea greutatilor de 5 pana la 50 kg, cu certificate de etalonare. Ultimele rezultate ale calibrarii sau verificarii sunt stocate in memoria instrumentului si pot fi printate si semnare. Linearitatea celulei de incarcare incorporate poate fi demonstrate in timpul testului de duritate iar operatorul poate programa o printare a curbei de forta inregistrata in timpul unui test. Astfel se va vedea cresterea liniara in modul de ajustare a fortei.

 Avantaje

 • Pozitionare automata a probelor in suprafata de testare prin aliniamentul camelor
 • Masurare fara contact a grosimii probelor
 • Testare complet automata a pana la 10 probe utilizand magazia de tablete (optional); magazia poate fi reumpluta oricand
 • Management complex al utilizatorilor si metodelor, inclus la livrare
 • Functie de start rapid pentru pornirea testarii cu minime preparative
 • Navigare usoara si rapida prin meniu cu ecranul mare LCD color si rotita cu click
 • Selectare libera intre modul de variatie a fortei sau a vitezei (mod dual)
 • Introducerea datei si a orei
 • Introducerea numarului de lot (12 digiti)
 • Verificare in 2 puncte a celulei de incarcare pentru statia de testare a duritatii
 • Validare in Multiple puncte (calibrare)
 • Testare duritate conform EP si USP Pharmacopoeia
 • Documentatie IQ/OQ inclusa gratuit la livrare!

 Specificatii tehnice PTB 420:

 • Testare duritate conform EP si USP Pharmacopoeia
 • 4 rezultate pentru aceeasi proba: grosime, diametru, duritate si greutate (via balanta analitica conectata)
 • Mod dual de functionare cu cresterea liniara a vitezei sau a fortei
 • Ajustare continua a vitezei de crestere a fortei sau vitezei de testare
 • Documentarea tutror rezultatelor printr-un printer extern
 • Proceduri de validare multipunct pentru toate statiile de testare incorporate
 • Printare a curbei de crestere a fortei in livrarea

 La livrare pachetul contine:

 • instrument PTB 420
 • Un set de blocuri de referinta de 3, 5 si 10mm
 • Documentatie complete: manual de utilizare, Certificat testare QC/DQ, documentare IQ, documentare OQ, Declaratie de Conformitate, Declaratie CE/EMC

 

Specificatii tehnice

Domeniu testare duritate 2.0 – 300.0N (optional 5.0 – 500.0 N)
Acuratete duritate Mai buna de 1N
Domeniu testare grosime 2.00 – 12.00 mm
Acuratete grosime Mai buna de ± 0.05 mm
Domeniu testare diametru 2.00 – 30.00 mm
Acuratete diametru Mai buna de ±0.05 mm
Masurare greutate Prin conectare la o balanta Mettler-Toledo sau Sartorius
Domeniu testare greutate 0.0001 g – 99.9999g
Unitati de masura Grosime si diametru selectabil intre mm si inchDuritate selectabil intre Newton (N), Kilopond (kp) si Strong Cobb (Sc)
Modul forta Selectabil intre crestere lineara a fortei si crestere lineara a vitezei
Rata forta 5 – 200 N/sec (crestere lineara forta) sau 5 – 250 mm/min (crestere lineara viteza
Afisaj LCD color retroiluminat
Tastatura Alfanumerica si rotita
Alimentare Magazie de tablete pentru 10 probe (optional)
Laser De clasa 1
Interfata Port serial RS232 pentru conectare balanta analiticaPort paralel pentru conectare imprimantaPort USB pentru conecatre PCPort USB pentru update de firmware
Carcasa Realizata din inox 304 in conformitate cu cerintele GLP
Alimentare 230V, 50 Hz
Dimensiuni 31x43x30 cm (AxLxH)
Greutate Aprox 14 kg
Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, iti exprimi acordul asupra folosiri cookie-urilor. Afla mai multe!