CooRe este un instrument de monitorizare a dioxidului de carbon si concentratiei (Brix) din bauturi carbogazoase.
In mod traditional, cantitatea de dioxid de carbon dizolvat este masurata folosind o metoda care presupune agitarea manuala a unui container perforat care este montat pe un cadru de metal. Aceasta metoda presupune un efort consistent din partea utilizatorului. CooRe a fost creat pentru a simplifica aceasta metoda pe cat de mult posibil.
CooRe este instrumentul care face atat perforarea recipientului cu proba cat si masurarea CO2 dizolvat si a concentratiei in grade Brix.
Instrumentul poate fi alimentat la curent alternativ sau cu baterii, ceea ce il face portabil. Poate fi mutat oriunde pentru a face masuratorile. Greutatea lui este de 12 kg.
CooRe poate perfora cutii de metal si recipiente de sticla sau platic (PET) cu diametru intre 20 si 130 mm si inaltime 35-130 mm si volum mai mare de 100 ml. Pentru analiza instrumnetul are nevoie de 100 ml proba. Inluzand timpul pentru asezarea vasului cu proba, instrumentul are nevoie de 1 minut si jumatate pentru a face masuratoarea. Utilizând datele preexistente și cele curente obținute de “CooRe”, se poate crea o curbă de calibrare și se poate programa un coeficient. Valorile de măsurare se calculează automat pe baza datelor anterioare, ceea ce înseamnă că nu sunt pierdute date stocate.
Specificatii tehnice:
Scale de masura | Brix (compensare automata cu temperatura)
Concentratie CO2 (compensare automata cu temperatura) Presiune Temperatura |
Sistem de masura | Brix: metoda refractiei
Concentratie CO2: conversie din presiune Presiune: pe baza agitarii probei |
Domeniu de masura / rezolutie de afisare | Brix : 0.00 – 20.00 % / 0.01%
Concentratie CO2 : 0.000 – 12.000 vol. / 0.001 vol : 0.000 – 24.000 ×10-6 kg/cm3 / 0.001×10-6 kg/cm3 : 0.000 – 24.000 g/L / 0.001 g/L Presiune : 0.00 – 10.00 bar / 0.01 bar : 10 – 10000 mbar / 10 mbar : 0.000 – 145.000 psi / 0.001psi : 0.000 – 1.000 MPa / 0.001MPa : 0 – 1000 kPa / 1 kPa Temperatura : 0.0 – 30.0 ℃ / 0.1oC : 32.0 – 86.0 °F / 0.1oF : 273 – 303 K / 1K |
Acuratete de masura | Brix (valoare absoluta): ± 0,05%
Presiune: ± 1.0 % (la F.S. 20oC) Temperatura : ± 1oC |
Domensiu compensare temperatura | Brix: 5.0 – 30.0oC
CO2: 0 – 25oC |
Volum de proba | 100 ml (volumul camerei de presiune: 20 ml) |
Timp de masura | Aprox 60 secunde |
Senzor presiune CO2 | Pompa cu diafragma, manometru de presiune |
Sursa lumina refractometru | LED |
Senzor temperatura | Senzor Pt (cate unul pentru fiecare camera de masurare: refractie si presiune) |
Agitare | Magnetica |
Display | Ecracn tactil cu retroiluminare LCD 5.7 inch |
Istoric date afisate | Numar
Data si ora masuratoare Scala Brix Temperatura la masurarea Brix Concentratie CO2 Temperatura ma masurarea CO2 Presiune Temperatura la masurarea presiunii |
Iesire | Stick USB |
Rezistenta presiune | Camera de masurare presiune: 1MPa
Prisma refractometrului: 1MPa |
Conditii de operare | Temperatura 0-40oC
Umiditate 30-80% |
Dimensiuni | Aprox 40.5(L) x 45(H) x 21.5(A) cm / 12 kg |
Se poate livra si in configuratie pentru sticle de maxim 3L.
Pentru bauturile care contin pulpa de fruct, exista posibilitatea accesorizarii cu un unitate de filtrare, pentru a indeparta pulpa inaintea masuratorilor.