Categorii

C80

Descarca brosura
Producator

–      Precizie incomparabila de masurare: Senzorul Calvet 3D incadreaza complet proba, si toata caldura dezvoltata este masurata. Indiferent de cat de mica sau mare este transformarea termica, sistemul asigura o imagine perfecta asupra evenimentului.

–      Calibrare absoluta: datorita traductorului tridimensional, senzitivitatea calorimetrului C80 este independenta de: greutatea, forma si natura (pulbere, fibra, lichid) probei

–      Tipul de creuzete utilizate

–      Natura gazului (inert, oxidant, umed) purtator si debitul acestuia

–      Flexibilitate utilizand puterea detectorului, si domeniul extins al vaselor disponibile, calorimetrul C80 ofera posibilitatea de a simula aproape orice conditie de proces:

–      Calorimetru izotermic: masurarea caldurii este efectuata la o temperatura constanta

–      Calorimetrul de scanare: masurarea caldurii este efectuata in timpul derularii unui program de temperatura

–      Calorimetrul de reactie: vasele de amestecare permit simularea conditiilor de reactie, lichid/lichid, solid/lichid si chiar reactiile fazei de gaz pot fi masurate.

–      Masurare Cp, lichide, solide si pulberi

–      Caldura de dizolvare..si multe altele

–      Operare usoara: datorata software-ului CALISTO, intuitiv si puternic, permitand realizarea experimentelor standard si procesarea datelor.

Senzorul: C80 utilizeaza un detector calorimetric tip Calvet, in care o proba si celula de referinta sunt incadrate complet de o retea de detectori termocuplu, permitand masurarea caldurii degajate (sau adsorptie) inclusiv radiatia, convectia sau conductia. Detectorul Calvet are o eficienta de pana la 94%, in timp ce placa DSC are o eficienta de 20-40%, C80 asigura o precizie excelenta de masurare independenta a naturii probei sau matrita – solida, lichida, gaz, pulbere, etc.

Calibrarea oricarui detector calorimetric este un parametru cheie al performantei si este realizata cu ajutorul detectorului Calvet si a asa-numitului efect Joule sau calibrarii electrice.
Un vas special cu un dispozitiv electric de incalzire (rezistenta din platina) este utilizat pentru simularea vasului experimental ce contine proba, calibrarea este realizata utilizand o serie de aporturi precise de caldura. Avantajele esentiale ale acestui tip de calibrare:

–      nu este o calibrare absoluta

–      nu este necesara utilizarea materialelor metalice de referinta

–      calibrarea poate fi realizata la o temperatura constanta, sau prin scanare (incalzire sau racire)

–      poate fi aplicata oricarei calibrari de volum al vasului experimental 

Celule de lucru:

Celule inchise: Pentru cercetarea solidelor si lichidelor: pentru analize de transformare, descompunere, comportament termic, caldura specifica a solidelor ( o anumite celule este potrivita pentru a masura caldura specifica a lichidelor).

–      recipient cilindric din aliaj Hastelloy, cu capac, bine fixat, fara nici o conexiune catre exteriorul.

–      Disponibil pentru presiuni standard (5 bar) si presiuni ridicate (100 bar).

Vasul de circulare pentru gaz: Pentru a studia efectul atmosferei gazoase asupra probei lichide sau solide, oxidarii, reductiei, adsorptiei, hidrogenarii sau impactul umiditatii controlate.

Circularea unui lichid pentru cercetarea adsorptiei lichidului:

–      vas cu porturi de intrare si iesire pentru introducerea fluxului lichid (gaz, lichid) asupra probei ce este studiata. 2 tuburi coaxiale asigura intrarea si iesirea gazului.

–      Disponibil in doua versiuni: pentru presiune standard (5bar) si presiune ridicata (100 bar)

 

Celule de mixare cu membrana: Pentru a analiza amestecare a doua substante (solida sau lichida) si masurarea caldurii de interactiune corespondenta (in special adaptata la mixturi vascoase sau eterogene).

–      2 compartimente sunt separate printr-o membrana. O substanta este introdusa in compartimentul inferior (25 ml), cealalta in compartimentul superior (2.9 ml). Cele doua substante sunt combinate la perforarea membranei; amestecarea este efectuata la rotirea perforatorului /agitatorului . Agitarea poate fi realizata manual sau cu ajutorul unui motor mic.

–      Disponibile din inox sau aliaj Hastelloy cu membrane de aluminiu sau PTFE.

Celula reversibila de mixare: Pentru a analiza amestecarea a doua substante (solida sau lichida) si masurarea caldurii de interactiune corespondente.

–      Doua compartimente diferite sunt separate printr-un capac. O substanta este introdusa in compartimentul inferior, cealalta in compartimentul superior. Amestecarea este efectuata prin inversarea calorimetrului (utilizand mecanismul de inversare).

–      Disponibila in 3 versiuni (compartiment inferior/superior): 0.6 ml/5.0 ml sau 1.3 ml/4.2 ml sau 2.5 ml/2.0 ml, construite din inox sau aliaj Hastelloy.

Celula de mixare cu ampula: Pentru studierea reactiilor dintre o pulbere si un lichid (in special umectarea si hidratarea).

–      Proba solida este introdusa in ampula, cu posibilitatea de etansare a ampulei sub vid. Ampula este apoi asezata in interiorul vasului ce contine lichidul.

–      Apasand pe varful tijei, ampula este sparta, permitand amestecarea lichidului si substantei solide.

Celula de siguranta a procesului

Pentru a evalua reactia sintezei, urmata de descompunerea produsului intr-un singur experiment.

–      Celula de siguranta este compusa din 3 zone principale:

–      Camera vasului, construita din inox si echipata cu celule din sticla

–      Zona instrumentelor, de insertie a tijelor pentru amestecare sau tuburi de injectie pentru gaz controlat/injectare lichid.

–      Zona de monitorizare a presiunii: masurare presiune, exhaustare gaz pentru alte analize sau doar pentru degazarea sistemului.

–      Domeniu larg de operatii:

–      Amestecare inchisa sau semi-inchisa la presiunea mediului ambiant, urmata de descompunere cu masurare a presiunii.

–      Flux de gaz pentru reactii gaz/lichid, inertia mixturii de reactie.

–      Cantitatea de gaze degajata poate fi determinata prin masurarea presiunii (pana la 200 bar)

–      Presiunea maxima 200 bar

–      Temperatura maxima: 300°C – Volum: 6 ml

Celula rezistenta la presiuni statice ridicate si controlate

Pentru studierea formarii/disocierii hidratilor de gaz, adsorptiei si desorptiei:

–      Temperatura maxima: 300°C

–      Presiune maxina: 1000 bar

–      Volum: 3.5 ml – Inconel 625

Celula rezistenta la presiuni ridicate, dinamic controlata

Pentru operarea in modul dinamic (crestere sau scadere controlate a presiunii)

–      Recipient cilindric din aliaj Incoloy sau Inconel, bine inchis cu doua tuburi de introducere.

–      Pentru masurarile la presiune dinamica de pana la 600 bar – Temperatura maxima: 500°C – Volum: 3.5 ml – Aliaj Inconel 625 sau aliaj Incoloy

Aplicatii

–      Produse farmaceutice: detectie polimorfism prin studii de disolutie, comportamentul unui medicament intr-o atmosfera umeda, studiu polimorfism/cristalinitate al medicamentelor, amorfism, metabolismul speciilor vii, stabilitatea termica a produselor intermediare.

–      Siguranta proces:riscurile legate de cresterea accidentala a presiunii, sinteza substantelor chimice urmata de descompunerea chimica, stabilitatea termica a substantelor, riscul in timpul operarii normale, riscuri in timpul unui accident, scale timp & masa.

–      Energie: Desulfurizarea motorinei prin zeoliti, masurarea reactivitatii mixturilor asfalt – sare, formare/disociere hidrati de gaz,caracterizare catalizatori, adsorptie hidrogen, stabilitatea reziduului nuclear, caracterizare termica (nucleara).

–      Alimentar: neutralizarea acizilor grasi liberi in uleiuri, formare/disociere gel, studii disolutie, topire, cristalizare, amorfism, stabilitate vs oxidare.

Pentru mai multe detalii accesati www.setaram.com

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, iti exprimi acordul asupra folosiri cookie-urilor. Afla mai multe!