Categorii

BTC – CALORIMETRUI PENTRU TESTAREA BATERIILOR

Descarca brosura
Producator

Chiar si bateriile mari (EV sau HEV, de exemplu) pot fi testate direct pentru a obtine date in ceea ce priveste siguranta, durata de viata si eficienta electrochimica a acestora.

BTC este o versiune aparte a calorimetrului de reactie adiabatic Phi-TEC I, modificat pentru a permite testarea usoara si precisa a bateriilor Li-Ion de diferite marimi. Aceasta este poisibila in diferite conditii de utilizare a bateriilor si chiar in moduri nefericire de utilizare a acestora.

In functie de capacitatea bateriei ce urmeaza a fi supusa testarii, sunt dispnibile variante “standard” sau personalizate (“customized”).

Teste de Stabilitate

Cea mai joasa temperatura la care o baterie incepe sa se auto-incalzeasca poate fi determinate cu acuratete ruland testul standard Heat-Wait-Search. Pentru un plus de ajutor in procesul de dezvoltare chimica, de asemenea se pot califica cinetica si degajarea de energie.

Phi-TEC dispune de asemenea de alte moduri de testare in care proba este supusa unei cresteri de temperatura cu o rampa stabilita si astfel furnizeaza date rapide de screening in timpul dezvoltarii unui nou tip de baterie.

Testul de “distrugere”

Este de asemenea posibila plasarea bateriei  intr-o celula aflata sub presiune, pentru ca descompunerea sa se transforme in distrugere, permitand masurarea vitezei producerii de gaze si cresterii temperaturii in cazul descompunerii unei baterii intr-un spatiu inchis.

Calorimetrul Standard”

Compact, destinat testarii urmatoarelor tipuri de baterii :

18650

Prismatic

Polimer

Tip moneda

AA

3/4A

4/5A

Pachete de baterii

Prototipuri

Sigur de utilizat in nise chimice, fapt confirmat de testarea explozibililor.

Calorimetrul “Personalizat”

Calorimetrul personalizet este destinat studiului bateriilor mai mari decat cele de tip 18650.

Acest Calorimeter va permite testarea bateriilor cu dimensiuni maxime de 35cm x 35cm, si include tipic testarea bateriilor pentru vehicule electroice sau hybrid, a celor de uz  militar si de asemenea o gama larga de baterii mici. Cu toate acestea, sistemul merge la fel de bine si pentru testarea bateriilor mici si a componentelor lor.

Avantajele Tehnice ale Phi-TEC BTC

Incalzire controlata  

Phi-TEC poate asigura o distributie egala a caldurii de-a lungul unui corp al unei baterii, in timp ce il incalzeste la temperatura din ce in ce mai mare, asigurand reprezentativitatea  datelor obtinute prin incalzirea lenta naturala, si realismul datelor obtinute – o caracteristica in special foarte importanta pentru testarea bateriilor mari.

Detectarea directa a temperaturii

Temperatura interna sic ea a peretelui pot fi detectate si ambele utilizate pentru evaluarea stabilitatii termice. Aceasta este de asemenea o caracterisitca critica pentru bateriile mari unde temperatura peretelui poate diferi mult de valoarea interna a temperaturii. Standard sunt masurate seturi in numar total de 8 valori diferite.

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, iti exprimi acordul asupra folosiri cookie-urilor. Afla mai multe!