Categorii

AlexSys

Descarca brosura
Producator

2 versiuni de temperatura:

–      AlexSys 800 pentru operarea la 800°C

–      AlexSys 1000 pentru operarea la 1000°C 

Celula pentru calorimetrie „DROP” in solutie, la temperaturi ridicate, in solventi topiti

–      Software CALISTO

 Caracteristici:

Senzitivitate, stabilitate, flexibilitate si precizie: Calorimetrul AlexSys este echipat cu un senzor 3D Calvet, asigurand senzitivitate si precizie exceptionale. Blocul calorimetric si design-ul calorimetrului asigura raportul semnal-zgomot, stabilitatea temperaturii, semnalului si detectia limitei inferioare permitand masurarea energiei reduse si reactiilor lente. Senzitivitatea sistemului AlexSys nu se schimba cu mai mult de 2 %:

–      greutate, forma si natura (pulbere, tableta, fibra, lichida, etc.) probei

–      contactul dintre proba si creuzet

–      material creuzet

–      tipul sau debitul de gaz (inert sau oxidant)

Camera probei este suficient de mare (volum de lucru 20-30 cc in functie de celule) pentru a cuprinde o varietate de ansambluri, permitand amestecarea si clocotirea gazului in solvent, si crearea de experimente pentru a simula diferite procese termomecanice, la temperaturi ridicate.

Operare usoara: Software-ul CALISTO este intuitiv si puternic, permitand crearea de experimente tipice sau speciale si analiza datelor. Calorimetrul este operat in modul izotermic, cu stabilitate si temperatura exceptionala.

Principiu

AlexSys este un sistem ce functioneaza pe baza unui senzor 3D Calvet, constituit dintr-un sistem de termocupluri (termopila) ce incadreaza complet zona de masurare si este conectat la un bloc de temperatura constant. Acest design captureaza mai mult de 90% din fluxul caldurii in interiorul sau exteriorul probei. Sistemul este conectat  (2 termopile per calorimetru) pentru o stabilitate suplimentara a semnalului. Calorimetrul este calibrat prin utilizarea unei metode de picurare in care o peleta de safir este introdusa intr-un ansamblu similar cu acela utilizat pentru experiment.

O asemenea calibrare poate fi realizata periodic, factorul de calibrare este precis si stabil.

Aplicatii:

Caracteristica unica a acestui calorimetru este camera mare a probei in care pot fi efectuate reactii chimice la temperaturi ridicate. Aplicatiile includ calorimetria „drop” in solutie, cu flux de gaz deasupra probei si/sau gazului ce clocoteste in solventul topit, calorimetria de reactie directa si reactii gaz-solid, gaz-lichid, lichid-lichid. Instrumentul permite masurarea energeticii oxizilor cristalini, sticlei, structurilor amorfe, materialelor nanofazei si poroase, fazelor ce contin apa si carbonati, metalelor si aliajelor, semiconductorilor, carbidului, nitrurilor, oxinitrurilor. Datele termochimice obtinute sunt esentiale pentru intelegerea compatibilitatii materialelor si reactivitatii, atat in aplicatii tehnologice cat si geologice.

Aplicatii:

–      Ceramice

–      Energie nucleara

–      Semiconductori, superconductori

–      Tehnologia sticlei

–      Procese metalurgice, aliaje rezistente

–      Captare CO2

–      Materiale energie solara

–      Termoelectrice

–      Feroelectrice, plezoelectrice, multiferoice

–      Catalizatori

–      Nanomateriale

–      Mineralogie, fizica minerale, geochimie, petrologie, geofizica

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, iti exprimi acordul asupra folosiri cookie-urilor. Afla mai multe!