Categorii

μDSC 7 evo

Descarca brosura
Producator

Microcalorimetrul µDSC 7 Evo, caracterizat prin Senzor cu Tehnologie exclusiva “3D Calvet”   este utilizat pentru analiza probelor (denaturare, tranzitie, gelatinizare, reactie, etc.) in modul izotermic si de analiza (nu este necesara utilizarea unui sistem extern de racire) si cu un domeniu restrans de temperatura (-45 … 120°C).

–       Domeniu extins de temperatura (de la -45 la 120°C); pentru racirea calorimetrului nu este necesara utilizarea unei surse externe.

–       Utilizare in modul izotermic sau de programare a temperaturii (DSC).

–       Posibilitatea studierii probelor in toate formele: lichid, gel, pulbere, solid.

–       Diversitate de celule experimentale inchise si detasabile.

–       Teste DSC realizate la presiuni foarte ridicate (pana la 1000 bari): sunt utilizate celule si accesorii de alimentare cu gaz, la presiuni foarte mari.

 

µDSC7 Evo utilizeaza senzorul tridimensional Calvet, cu calibrare in efect Joule pentru testari calorimetrice senzitive si de precizie.

Fiecare celula este incadrata de elemente Peltier, de inalta precizie, asigurand contactul termic cu blocul calorimetric. Acesti detectori sunt buni conductori termici ce pastreaza temperatura din celule, identica cu cea a blocului calorimetric. Setarea celor doi transductori in opozitie, in celulele de „masurare” si „referinta”, elimina variatiile comune celor doua celule. Transductorul ce masoara fluxul caldurii, asigura astfel o senzitivitate ridicata a microcalorimetrului si o precizie de testare.

Utilizand doua etape ale elementelor termice Peltier, este asigurata omogenitatea perfecta a temperaturii si stabilitatea in interiorul blocul calorimetric.

µDSC7 Evo este utilizat impreuna cu diverse celule, inchise si detasabile.

Toate celulele pot fi utilizate in modul izotermic sau DSC. Celulele sunt construite dintr-un aliaj Hastelloy C si au un volum de aproximativ 1 cm3, detasabile si usor de curatat.

Celule inchise pentru analiza probelor brute solide sau lichide.

Aceste celule sunt inchise ermetic, si sunt rezistente la presiuni interne de pana la 20 bar.

Ampula este utilizata pentru studierea umectarii pulberilor sau hidratarii.

Pulberea este mai intai degazata in ampula sub vid, inainte de etansare. Ampula etansata este apoi imersata in lichid. Ampula este sparta prin impingerea tijei, asigurand o umectare imediata a pulberei.

Celule de amestecare pentru studierea reactiilor dintre pulberi si lichide.

Celula cuprinde 2 camere separate pentru proba. Probele sunt aduse in contact si amestecate prin utilizarea tijei, capatul acesteia asigura agitarea eficace a amestectului. Celula este ideala pentru studierea reactiilor enzimatice, umectare si amestecare.

Creat initial sub licenta IFP (Institutul Francez al Petrolului), pentru studierea formarii si disocierii hidratilor de gaz, versiunea µDSC7 Evo cu presiune ridicata ofera avantaje unice pe piata: domeniu extins de temperatura, de la o temperatura a subambientului de -45°C pana la 120°C, este posibila realizarea masuratorilor DSC la presiune ridicata si foarte ridicata, de pana la 1000 bar (14 600 psi). Realizarea experimentelor efectuate in conditii gaze supercritice, de exemplu CO2, este posibila.

Accesoriu de alimentare cu gaz, de presiune inalta 

Utilizat pentru controlul presiunii probei, exista doua solutii automate pentru diferite domenii de presiune:

Accesoriu alimentare cu gaz 200 bar:

–       reglare presiune ± 0.1 bar

–       reglare presiune prin intermediul unui buffer de 300 ml

Accesoriu alimentare cu gaz 1000 bar:

–       reglare presiune  ± 0.05 bar

–       cantitate masurata a gazului injectat

–       crestere controlata a presiunii

Pentru mai multe detalii, accesati www.setaram.com

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, iti exprimi acordul asupra folosiri cookie-urilor. Afla mai multe!